Όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό BBQ με φίλους. Είτε ρίχνεις μερικές μπριζόλες στο γκριλ, είτε φτιάχνεις ψητά λαχανικά, ο συγκεκριμένος τρόπος μαγειρέματος αναδεικνύει πραγματικά τη γεύση και ενισχύει τα φρέσκα συστατικά που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού… όλα αυτά αν καθαρίζετε βέβαια αρκετά συχνά τη σχάρα!

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι καθαρίζουν τη σχάρα λιγότερο συχνά απ’ ό,τι θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα, πρέπει να καθαρίζετε τη σχάρα κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε. Αν έχετε μια σχάρα αερίου, μπορείτε να αυξήσετε τη θερμότητα για να κάψετε τα τυχόν υπολείμματα τροφών και στη συνέχεια να τρίψετε τη σχάρα με μια ειδική βούρτσα. Εάν μπορείτε να βγάλετε τη σχάρα από την ψησταριά, τότε σας προτείνουμε να γεμίσετε το νεροχύτη με ζεστό νερό και σαπούνι και να τη βυθίσετε εκεί για μερικά λεπτά. Αφού μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών, τρίψτε τη με μια βούρτσα και σκουπίστε τη με μια πετσέτα κουζίνας.

Για τα καμμένα υπολείμματα, χρησιμοποιείστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τυλιγμένο σε μπάλα. Στα συν και ότι επειδή μπορείτε να κάνετε τη μπάλα όσο μικρή θέλετε, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε και τα πιο δύσκολα σημεία όπου δεν θα μπορούσε να μπει μία μεγάλη βούρτσα.