Μπορεί οι επιστήμονες να μην έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν τη θεραπεία για πολλές από τις μάστιγες της εποχή μας, όπως ο καρκίνος, ωστόσο φαίνεται να βρήκαν την απάντηση σε ένα φλέγον (!) και άκρως ανούσιο πρόβλημα που μάς ταλαιπωρεί απ’ όταν ήμασταν παιδιά: Για πόση ώρα θα πρέπει να αφήνουμε το μπισκότο μας μέσα στο γάλα χωρίς να μαλακώσει υπερβολικά πριν το φάμε;

cookies

Ποια πυρηνικά, ποιος τρίτος κόσμος και ποιος Donald Trump; Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα θεώρησαν ότι αυτή ήταν η ανακάλυψη που χρειαζόταν ο κόσμος την προκειμένη στιγμή. “Η ερώτηση “Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος βουτήγματος του μπισκότου” εμφανιζόταν συνέχεια. Και όλοι κάπως διαφωνούσαν για αυτό”, είπε χαρακτηριστικά ο Tadd Truscott, βοηθός καθηγητή στο εν λόγω πανεπιστήμιο στο τμήμα Μηχανικής και Αεροναυπηγικής.

Οι επιστήμονες χρειάστηκαν δύο βδομάδες για να ολοκληρώσουν την έρευνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου δεν σταματούσαν να βουτούν διαφορετικά είδη μπισκότων σε γάλα για δευτερόλεπτα ή λεπτά τη φορά προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους. “Βασικά, όλα τα μπισκότα απορροφούν το γάλα με τον ίδιο περίπου ρυθμό”, υποστήριξε ο Truscott. Και η πολυπόθητη απάντηση στο “σοβαρό” αυτό πρόβλημα; Τέσσερα δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος βουτήγματος του μπισκότου. “Θα πρέπει όμως να βιαστείς και να το φας γρήγορα”, προειδοποίησε. Η επιστήμη μίλησε!