Μια ωραία φρέσκια και τραγανή μπαγκέτα είναι ιδανική για σάντουιτς, ενώ αποτελεί βάση για κροστίνι, σκορδόψωμα και φυσικά σερβίρεται και σκέτη με το φαγητό. Τι γίνεται όμως όταν μπαγιατέψει; Πριν την κάνετε κρουτόν ή υλικό για μπιφτέκια, υπάρχει τρόπος να την «αναστήσετε».

Πήρατε από τον φούρνο μια ωραία φρεσκοψημένη μπαγκέτα αλλά δεν την καταναλώσατε άμεσα και μαλάκωσε; Υπάρχει τρόπος να την ξανακάνετε να είναι όπως ακριβώς ήταν όταν ξεφουρνίστηκε. Πριν από αυτό όμως, θα σας πούμε πώς θα καταφέρετε να τη διατηρήσετε φρέσκια για περισσότερο χρόνο.

Βάλτε την στην κατάψυξη
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε την μπαγκέτα σας -και γενικά το ψωμί- φρέσκια είναι να την βάλετε στην κατάψυξη το συντομότερο δυνατό μετά την αγορά της. Περιμένετε το ψωμί να κρυώσει, το τυλίγετε καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη. Διατηρείται έως και 3 μήνες. Όταν θέλετε να την καταναλώσετε, την ξαναζεσταίνετε στον φούρνο.

Η «ανάσταση» της μπαγκέτας
Όταν μαλακώσει ή ξεραθεί, μπορεί να ξαναγίνει σαν φρέσκια σε μόλις 7 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C, tη βρέχετε -δεν τη μουλιάζετε- με λίγο νερό και την ψήνετε για 7 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και είναι έτοιμη, με ωραία, τραγανή κρούστα, σαν φρέσκια.

Δείτε το παρακάτω video: