Συνήθως παίρνουμε την κάππαρη απευθείας από τα βαζάκια και είναι ιδανική προσθήκη σε σαλάτες, βινεγκρέτ, σε ψάρια, αλλά και σε όσπρια. Μπορούμε επίσης να την προσθέσουμε σε σάντουιτς με ντομάτα, σε ψητά λαχανικά, αλλά και σε μακαρονάδες. Μάλιστα, αν μαγειρευτεί μαζί με το φαγητό δίνει παραπάνω γεύση και ένταση στο σύνολο.

Ωστόσο, θα σας πούμε ότι όταν τηγανιστεί κιόλας η γεύση της πραγματικά απογειώνεται. Όταν τα μπουμπούκια της κάππαρης έρχονται σε επαφή με το καυτό λάδι ανοίγουν «ανθίζοντας» σίγα-σιγά. Παράλληλα, εσωτερικά διατηρούνται ζουμερά, ενώ εξωτερικά γίνονται τραγανά.

Για να πετύχουμε την τέλεια τηγανητή κάππαρη υπάρχουν κάποια βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αρχικά, θα πρέπει πρώτα να τη στεγνώσουμε καλά. Θα τη βάλουμε σε χαρτί κουζίνας, καθώς όσο περισσότερο στεγνή είναι τόσο περισσότερο θα φουσκώσει και τόσο πιο τραγανή θα γίνει.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα τηγάνι. Όταν το λάδι κάψει είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα. Προσθέτουμε την κάππαρη και μόλις αρχίσει να ανοίγει και να αποκτά καφετί χρώμα – χρειάζονται από 30 δευτερόλεπτα εώς και 3 λεπτά αναλόγως τη θερμοκρασία- την αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε να στεγνώσει σε ένα μικρό ταψάκι, στο οποίο έχουμε απλώσει χαρτί κουζίνας.

Όταν κρυώσει θα είναι και τραγανή. Έτοιμη! Ιδανική για να δώσει ένταση σε ήπια πιάτα, όπως για παράδειγμα σε μια πατατοσαλάτα, σε σάντουιτς με ντομάτα, σε ψητά λαχανικά, σε μακαρονάδες με τόνο αλλά και σε ψάρια. Μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτή τη συνταγή: αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη.

Δείτε επίσης:
Sach Ko Ang: Το μοσχαρίσιο σουβλάκι της Καμπότζης

Το μαγειρικό τρικ με την σκόνη σκόρδου που θα αλλάξει τον τρόπο που μαγειρεύετε

Ροδόνερο: Πώς να το φτιάξετε στο σπίτι και πώς να το χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα