Στο αβοκάντο έχουμε μεγάλη αδυναμία και δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας. Αλλά επειδή όταν ωριμάσει πρέπει και να καταναλωθεί άμεσα, βρήκαμε τρόπο να το συντηρήσουμε ακόμη και για μήνες.

Θα το ξέρεις ήδη, το καλύτερο μέσο συντήρησης που έχει η κουζίνα σου είναι η κατάψυξη. Και το αβοκάντο είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορεί να βρει τη θέση του στα ράφια του καταψύκτη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις το αβοκάντο, να το κόψεις στα 4, να το ραντίσεις με χυμό λεμονιού και να το βάλεις σε σακουλάκια τροφίμων. Έτσι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για μήνες.

Όταν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις ξανά δεν έχεις παρά να αποψύξεις την ποσότητα που επιθυμείς ή αν θέλεις να φτιάξεις π.χ. παγωμένα smoothies με αβοκάντο να το ρίξεις ως έχει μέσα στο μπλέντερ.

Βέβαια, θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι το αβοκάντο που θα αποψύξεις δεν θα είναι το ίδιο σκληρό όσο πριν μπει στην κατάψυξη. Έτσι, είναι καλύτερο το κατεψυγμένο αβοκάντο να χρησιμοποιηθεί είτε σε smoothies, κρέμες και σούπες ή να το προσθέσεις μέσα σε μίγματα που πρόκειται να ψηθούν στο φούρνο όπως κέικ και ψωμί.

Δείτε επίσης:
4 τρόποι να αξιοποιήσεις τα πολύ ώριμα αβοκάντο

Ένα αβοκάντο την ημέρα τη χοληστερίνη κάνει πέρα;

10 τρόποι να απολαύσετε το αβοκάντο