Τα άλατα που συσσωρεύονται στο νεροχύτη της κουζίνας δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής να αφαιρούνται αλλά επίσης υγιεινής και συντήρησής του.

Όταν ξεχαστείτε και αφήσετε τα άλατα χωρίς να τα καθαρίσετε, το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό, ο νεροχύτης της κουζίνας σταδιακά διαβρώνεται ενώ συγκεντρώνονται βακτήρια που μπορεί αν είστε αμελείς, να δημιουργήσουν μούχλα λόγω της υγρασίας. Η λύση λοιπόν για να τα απομακρύνετε οριστικά δεν βρίσκεται στα ράφια με τα απορρυπαντικά αλλά στο ντουλάπι με τα τρόφιμα και δεν είναι άλλη από το λευκό ξίδι.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Ρίχνετε μια γενναία ποσότητα λευκού ξιδιού σε ένα δοχείο και βυθίζετε ένα μαλακό πανί σε αυτό. Στεγνώνετε καλά το νεροχύτη και τη βρύση. Παίρνετε το πανί και το τυλίγετε γύρω από τη βρύση, στα σημεία που έχουν συγκεντρωθεί τα άλατα. Μπορείτε φυσικά να εφαρμόσετε περισσότερα από 1 πανιά ταυτόχρονα καλύπτοντας όλα τα σημεία που υπάρχουν άλατα. Αφήνετε το πανί -ή τα πανιά- για τουλάχιστον 1 ώρα γύρω από τη βρύση. Το αφαιρείτε και τρίβετε καλά με ένα σφουγγαράκι και απορρυπαντικό πιάτων. Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Δείτε τη διαδικασία στο παρακάτω video

Δείτε επίσης

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τον βραστήρα

4 χρήσιμα tips για μέγιστη ασφάλεια στην κουζίνα

Έξυπνα tips για να εξοικονομήσετε χρόνο στο καθάρισμα της κουζίνας