Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείς το ψυγείο σου καθαρό και οργανωμένο, για να βρίσκεις πάντα εύκολα ό,τι χρειάζεσαι αλλά και για λόγους υγιεινής, μιας και εκεί τοποθετούνται ιδιαίτερα ευπαθή τρόφιμα. Για να το καταφέρεις, δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος.

Συγκεντρώσαμε μερικά εύκολα tips που θα σου λύσουν τα χέρια…

Καθάριζε κάθε πιτσιλιά αμέσως
Ακόμα και μία μικρή ποσότητα από γάλα που θα πέσει στα ράφια θα πρέπει πάντα να καθαρίζεται αμέσως, διαφορετικά θα ξεραθεί και το ψυγείο σου βρωμίσει. Με ένα βρεγμένο πανάκι απομακρύνεις κάθε πιτσιλιά και καθάρισες! Το ίδιο ισχύει και για ψίχουλα, κομματάκια από τα λαχανικά και γενικά οτιδήποτε θα κάνει το ψυγείο σου να μοιάζει βρώμικο.

Έλεγχε πόσο καθαρά είναι εξωτερικά μπολ και συσκευασίες
Σου έχει τύχει να βάλεις ταπεράκι με λαδερό, που έχει λερωθεί εξωτερικά με σάλτσα μέσα στο ψυγείο; Καταστροφή! Πριν βάλεις οτιδήποτε μέσα στο ψυγείο -τάπερ, κονσέρβες, σκεύη μαγειρέματος, κουτιά, κλπ- ελέγχεις ότι είναι καθαρά εξωτερικά και ότι δεν έχουν από κάπου διαρροή.

Φρόντισε να πετάς ό,τι έχει λήξει
Μία φορά την εβδομάδα, όταν κάνεις τη λίστα για τις αγορές στο σουπερμάρκετ φρόντισε να ελέγχεις και σε τι κατάσταση είναι τα προϊόντα στο ψυγείο. Κοίτα τις ημερομηνίες λήξης και πέτα ό,τι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή βάλε πιο μπροστά στα ράφια ό,τι ετοιμάζεται να λήξει ή να χαλάσει για να το χρησιμοποιήσεις άμεσα. Έτσι το ψυγείο σου δεν θα είναι ποτέ γεμάτο με άχρηστα ή επικίνδυνα προς κατανάλωση προϊόντα και θα το διατηρείς πάντα άψογα οργανωμένο.

Βάλε ταμπελίτσες στα ράφια
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι ταμπελίτσες στα ράφια θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα άψογα οργανωμένο ψυγείο και όλοι θα μπορούν να βρουν πιο εύκολα ό,τι αναζητάνε. Για να σου δώσουμε ένα παράδειγμα, το ένα συρτάρι του ψυγείου μπορεί να έχει ταμπέλα «ΦΡΟΥΤΑ», το άλλο «ΛΑΧΑΝΙΚΑ» και να χωρίσεις τα ράφια μεταξύ τους σε «ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ», «ΓΛΥΚΑ», «ΑΛΜΥΡΑ», «ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ», ανάλογα με το τι βάζεις συνήθως εκεί.

Μην «κρύβεις» τα απομεινάρια στο βάθος
Τα απομεινάρια του φαγητού καλό είναι να τα έχεις μπροστά-μπροστά και στα ράφια που βρίσκονται στο ύψος των ματιών σου. Διαφορετικά, μπορεί να ξεχάσεις να τα καταναλώσεις άμεσα, με κίνδυνο να μείνουν μέρες μέσα στο ψυγείο και να χαλάσουν.

Μην παραλείπεις ένα καλό καθάρισμα κάθε εβδομάδα
Μπορεί το καθάρισμα του ψυγείου να σου φαίνεται τεράστια αγγαρία, αλλά πίστεψε μας μπορείς να το κάνεις γρήγορα και πραγματικά αξίζει και τον χρόνο και τον κόπο σου. Ειδικά αν έχεις ακολουθήσει τις παραπάνω συμβουλές, αποκλείεται να σου πάρει περισσότερο από μισή ώρα.

Δες επίσης: Ψυγείο σωστά οργανωμένο: Ο καλύτερος σύμμαχος στην κουζίνα