Σίγουρα, θα έρθει και μια κακή μέρα, που το κέικ που το έχουμε χιλιοψήσει και όλο το σόι έχει να το λέει ότι σαν το δικό μας δεν έχει, που κάτι θα πάει στραβά. Λάθος στις αναλογίες; Λάθος στη θερμοκρασία του φούρνου; Όλα σωστά, αλλά ο Ερμής ανάδρομος; Όποιος και αν είναι ο λόγος, το κέικ μας μάς βγήκε ξερό.

Τι θα κάνουμε τώρα; Θα φτιάξουμε σιρόπι!

Βράζουμε λοιπόν ένα απλό σιρόπι με νερό, ζάχαρη ή μέλι και φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι. Στη συνέχεια τρυπάμε σε πολλά σημεία το ξερό σαν την έρημο κέικ με μια οδοντογλυφίδα, και με ένα πινέλο, απλώνουμε γενναιόδωρες στρώσεις , μέχρι να μουλιάσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.

Αν το κέικ μας είναι και ακόμη ζεστό, τότε θα είναι ακόμα καλύτερο και το αποτέλεσμα. Μετά, θα το αφήσουμε να κρυώσει πλήρως για 1-2 ώρες. Το σιρόπι θα δέσει το κέικ και θα του χαρίσει πολύ καλύτερη υφή, και θα είναι ζουμερό και λαχταριστό.

Αν ταυτόχρονα, αφού κάνουμε που κάνουμε το σιρόπι, θέλουμε να ενισχύσουμε κι άλλο τη γεύση του κέικ, μπορούμε να πειραματιστούμε. Μια δημιουργική και νόστιμη ιδέα, είναι να φτιάξουμε το σιρόπι που ξέρουμε, αλλά να αντικαταστήσουμε το νερό με ένα διαφορετικό υγρό, όπως για παράδειγμα, με γάλα, «γάλα» καρύδας, μηλίτη, τσάι, καφέ, χυμό από λάιμ κλπ. Η προσθήκες μπαχαρικών, εκχυλισμάτων, μυρωδικών και λικέρ, είναι πάντα καλοδεχούμενες, αφού προσδίδουν κι άλλα επίπεδα γεύσης στην αρχική μας συνταγή.

Κάποιες φορές, αυτές οι τόσο απλές λύσεις μας διαφεύγουν. Τώρα, την επόμενη φορά που το κέικ θα μας ξεφύγει λίγο στο ψήσιμο, θα είμαστε σε ετοιμότητα και θα έχουμε στο τσεπάκι την πιο νόστιμη και δημιουργική λύση!

Δείτε επίσης:

Το τέλειο ισπανικό τσιζκέικ που σπάει όλους τους κανόνες

H συνταγή για κέικ με τα 4 υλικά που κάνει θραύση στο Instagram

Πώς να βγάλετε το κέικ από τη φόρμα, χωρίς να σπάσει