Ο ιδανικός τρόπος για να καβουρδίσετε ξηρούς καρπούς είναι ο φούρνος και το τηγάνι και σας έχουμε πει πως. Ωστόσο, πρόσφατα ανακαλύψαμε ένα ακόμη tip καβουρδίσματος, αυτή τη φορά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Σύμφωνα με το site The Kitchn, όπου ανακαλύψαμε το συγκεκριμένο tip, το καβούρδισμα στον φούρνο της κουζίνας απαιτεί πολύ χρόνο -συνυπολογίζοντας το χρόνο προθέρμανσης. Όσο για το τηγάνι, μπορεί να μην αναφέρουν κάτι σχετικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι κρίνοντας και από τη δική μας εμπειρία, αν δεν είσαι πάνω από το τηγάνι και αν δεν ανακατεύεις τακτικά, εύκολα μπορεί να καούν οι ξηροί καρποί. Συνεπώς, για να έχει κάποιος καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς πιο γρήγορα, η λύση που προτείνουν είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Η διαδικασία μοιάζει πολύ απλή: Βάζετε τους ξηρούς καρπούς σε ένα πιάτο κατάλληλο για μικροκύματα σε μονή στρώση, τα ραντίζεται με ¼ κουτ. γλυκού από ελαφρύ φυτικό έλαιο και τα ζεσταίνεται στη δυνατή ένταση για 1 λεπτό. Ελέγχεις αν έχουν γίνει και αν χρειάζεται ζεσταίνεις για 1 λεπτό ακόμη. Αναλόγως την ποσότητα και το είδος των ξηρών καρπών ίσως χρειαστούν περίπου 3-4 λεπτά. Επίσης, πρέπει να περιμένεις ξηρούς καρπούς ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμους σε σχέση με το αν τους έφτιαχνες στο φούρνο ή στο τηγάνι.

Η παραπάνω διαδικασία λειτουργεί καλύτερα αν έχεις να καβουρδίσεις μικρή ποσότητα ξηρών καρπών, για να τους προσθέσεις για παράδειγμα σε κάποιο φαγητό, σαλάτα ή στο γαρνίρισμα κάποιου γλυκού, μιας και θα πρέπει να μπουν στο φουρνάκι σε μονή στρώση. Αν θέλεις να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα, τότε θα πρέπει να ανάψεις τον φούρνο της κουζίνας.

Δείτε επίσης:
Οι ξηροί καρποί μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού

Τα καλύτερα ξηροκαρπάδικα της πόλης

Λαχταριστά καρύδια & καραμελωμένα αμύγδαλα