Το καλαμπόκι εκτός από απίστευτα νόστιμο, είναι και πολύ ευέλικτο, καθώς είναι η τέλεια προσθήκη σε διάφορα αλμυρά πιάτα. Το κακό είναι ότι αν επιλέξεις να το αγοράσεις φρέσκο και όχι σε κονσέρβα ή κατεψυγμένο, είναι αρκετά δύσκολο να το καθαρίσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Ina Garten (@inagarten) on

Για καλή μας τύχη, η διάσημη σεφ Ina Garten βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να το καθαρίζουμε χωρίς να γεμίζουμε όλη την κουζίνα με σποράκια! Προτείνει λοιπόν να βάλουμε μία πετσέτα κουζίνας κάτω από το καλαμπόκι όταν το κόβουμε. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο η κουζίνα μένει πεντακάθαρη γιατί όλα τα σποράκια συγκεντρώνονται στην πετσέτα, αλλά είναι και πανεύκολο μετά να τα μεταφέρουμε στο πιάτο ή την κατσαρόλα που επιθυμούμε. Τέλειο;

3 αγαπημένες μας συνταγές με καλαμπόκι:
Κίτρινη σούπα καλαμποκιού
Καλαμποκοκεφτέδες
Σούπα με καρότα, καλαμπόκι και ποπ κορν