Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φρούτα και λαχανικά και πέρα από την εποχή τους και να τα απολαμβάνεις όλο τον χρόνο. Μεταξύ αυτών που μπαίνουν στην κατάψυξη και οι φράουλες.

Τα αγαπημένα μας ντελικάτα φρουτάκια μπορούν να διατηρηθούν για ακόμη περισσότερο καιρό αν καταψυχθούν, για να απολαμβάνουμε τη γεύση τους σε smooothies, muffins και κρέμες ακόμη και μέσα στον χειμώνα. Αντί να ψάχνεις στην κατάψυξη του σουπερμάρκετ για σακουλάκια με κατεψυγμένες φράουλες, μπορείς όσο ακόμη τις βρίσκεις στα ράφια του μανάβη να φτιάξεις τα δικά σου αποθέματα.

Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη και δεν θα σου πάρει πάνω από 10 λεπτά. Πλένεις τις φράουλες, αφαιρείς το κοτσάνι και τις κόβεις στη μέση ή σε τέταρτα. Είναι καλύτερο να τις κόψεις από το να τις αφήσεις ολόκληρες, για να ξεπαγώνουν πιο γρήγορα αλλά και να αναμιγνύονται πιο εύκολα στο μπλέντερ όταν φτιάχνεις smoothies.

Στη συνέχεια τοποθετείς τα κομμάτια, σε μονή στρώση, πάνω σε ταψάκι που χωράει στην κατάψυξη σου, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Άφησε και μια μικρή απόσταση μεταξύ των κομματιών, για να μην κολλήσουν όταν καταψυχθούν. Βάζεις το ταψί στην κατάψυξη και τις αφήνεις να παγώσουν. Όταν είναι έτοιμες απλά τις μεταφέρεις σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς και τις διατηρείς στην κατάψυξη μέχρι να τις χρειαστείς. Τόσο απλά!

Δείτε επίσης:
Βίντεο: Πώς να διώξεις τα ζωύφια από τις φράουλες

Το απροσδόκητο tip που κρατάει τις φράουλες φρέσκες για περισσότερο

Γιατί θα πρέπει να βάζετε το καρπούζι στην κατάψυξη