Εάν αγαπάς το κουνουπίδι -ή έστω τις ευεργετικές του ιδιότητες- και το μαγειρεύεις συχνά σπίτι, ξέρεις πολύ καλά ότι με δύο πράγματα θα αναγκαστείς να έρθεις αντιμέτωπος. Πρώτον, με τα χιλιάδες κομματάκια που θα πεταχτούν όσο το κόβεις και θα καταχωνιαστούν σε κάθε γωνιά της κουζίνας σου και με τη μυρωδιά του όσο το βράζεις. Εάν θέλεις λύση για το τελευταίο πάτα ΕΔΩ και εάν σε ενδιαφέρει περισσότερο το πρώτο, συνέχιζε να διαβάζεις αυτό το κείμενο.

Τη λύση έδωσε η γνωστή σεφ, Ίνα Γκάρτεν. «Εάν το κόψεις, κατευθείαν από πάνω, θα γεμίσει την κουζίνα σου», λέει σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram. Το μυστικό της; Το γυρίζει ανάποδα, ώστε τα λουλούδια να είναι στο κάτω μέρος, και έτσι ξεκινά να κόβει γύρω από τον κορμό. Στη συνέχεια, μπορείς να αρχίσεις να διαχωρίζεις τα λουλούδια. Μόλις τελειώσεις, είσαι έτοιμος να φτιάξεις μία από ΑΥΤΕΣ τις συνταγές.

Και κάπως έτσι το καθάρισμα της κουζίνας έγινε πολύ πιο εύκολο.