Το σκόρδο δίνει απίστευτη γεύση και άρωμα στα φαγητά, αλλά το καθάρισμα του μπορεί και να μας δυσκολέψει, ειδικά όταν πρέπει να καθαρίσουμε πολλές σκελίδες ταυτόχρονα.

Η λύση για εύκολο ξεφλούδισμα ήρθε μέσα από το πρώτο επεισόδιο της μαγειρικής εκπομπής «Nadiya’s Time To Eat», όταν η παρουσιάστρια Nadiya Hussain δείχνει σε μια πολυάσχολη μαμά πώς θα ετοιμάσει μια πάστα για τα φαγητά της, που περιλαμβάνει πολλές σκελίδες σκόρδο. Τι κάνει; Αφού διαχωρίσει τις σκελίδες του σκόρδου μεταξύ τους, τις βάζει σε ένα μπολ και ρίχνει βραστό νερό να τις σκεπάζει. Αφήνει τις σκελίδες στο νερό για 1 λεπτό και μετά αυτές ξεφλουδίζονται με ένα απλό άγγιγμα.

Το συγκεκριμένο tip δοκιμασμένα λειτουργεί και είναι μια πολύ καλή λύση όταν θέλεις να ξεφλουδίσεις αρκετές σκελίδες σκόρδο, όπως για παράδειγμα όταν θέλεις να φτιάξεις σκορδαλιά. Από την άλλη, αν θέλεις να καθαρίσεις μόνο 1 ή 2 σκελίδες αντί να βράσεις νερό, μπορείς απλά να τις σπάσεις πάνω στην επιφάνεια κοπής, χρησιμοποιώντας την πλατιά πλευρά από τη λάμα του μαχαιριού και στη συνέχεια να αφαιρέσεις εξίσου εύκολα τη φλούδα τους.

Δείτε επίσης:
Το σκόρδο στην υπηρεσία της ομορφιάς σου!

Τρεις φυσικοί τρόποι για να μην μυρίζει σκόρδο η αναπνοή σας

Φτιάχνουμε κρέμα σκόρδου