Κάθε εβδομάδα η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής για παιδιά Θέμις Καρδιόλακα απαντά στα γράμματά σας συμβουλεύοντας αγχωμένες μαμάδες πώς να κάνουν τα παιδιά τους να τρέφονται υγιεινά και σωστά! Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου στο: themis@mamaknows.gr

Αγαπητή Mama Knows,
Τα παιδιά μου τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, θέλουν ΚΑΘΕ μέρα να τρώνε παγωτό. Δεν είναι δυνατόν όμως να τους παίρνω κάθε μέρα, γιατί δε θέλω να παίρνουν τόση ζάχαρη καθημερινά. Αν όμως το αρνηθώ, γίνεται χαμός στο σπίτι. Έχεις να μου δώσεις κάποια συμβουλή;
Κωνσταντίνα Π.

Αγαπητή Κωνσταντίνα,
Να ξέρεις αρχικά ότι ΟΛΑ τα παιδιά θέλουν να τρώνε παγωτό καθημερινά. Δεν είναι μόνο τα δικά σου έτσι. Και η αλήθεια είναι, όπως πολύ σωστά είπες, ότι δε μπορούμε να τους δίνουμε κάθε μέρα παγωτό.
Μπορούμε όμως να ετοιμάζουμε παγωτά στο σπίτι μας! Μην τρομάζεις. Δε χρειάζεσαι ούτε παγωτομηχανη, ούτε τίποτα. Γιατί τα «παγωτά» που λέω εγώ, και φτιάχνω στα δικά μου παιδιά, φτιάχνονται πανεύκολα και –το κυριότερο- δεν περιέχουν ζάχαρη.
Τι θα κάνεις λοιπόν. Θα αγοράσεις αυτές τις ειδικές θήκες για παγωτά (που τις βρίσκεις παντού). Θα βάλεις στο μπλέντερ διάφορα φρούτα (μπορείς να ετοιμάσεις δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές) και θα τα χτυπήσεις. Θα ρίξεις αυτούς τους χυμούς στις θήκες. Θα τις βάλεις στην κατάψυξη et voila! Έχεις έτοιμα τα παγωτά σου. Φτιαγμένα μόνο από φρούτα και ζωρίς ζάχαρη.
Τα παιδιά θα τρελαθούν και εσύ δε θα νιώθεις καμία τύψη να τρώνε και 10 τέτοια τη μέρα!