Αν μας ρωτάτε, η σύνθεση της τέλειας σαλάτας είναι ένα είδος τέχνης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που οι περισσότερες (αν όχι όλες) από τις σαλάτες που πραγματικά «αγαπήσαμε» στη ζωή μας προέρχονταν από επαγγελματικές κουζίνες.

Η Food Blogger Elaine Kalache αποφάσισε να σπάσει τον κώδικα της τέλειας σαλάτας και έτσι δημιούργησε τη δική της φόρμουλα για να μπορούμε να φτιάχνουμε όλοι στο σπίτι σέξι -όπως η ίδια τις χαρακτήρισε- σαλάτες. Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε υπερβολικά όταν πρόκειται να φτιάξουμε τη σαλάτα μας, όπως υποστήριζει. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά: Χρειαζόμαστε μόνο 4 είδη υλικών για να φτιάξουμε ένα χορταστικό και θρεπτικό μπολ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elaine Kalache (@change_begins_with_you) on

Η φόρμουλά της:

1. Διάλεξε μια βάση από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως λαχανίδα, σπανάκι, ρόκα και μαρούλι
2. Επίλεξε 2 ή 3 επιπλέον λαχανικά που να ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών, ντομάτες και αγγούρι, πιπεριά και κόκκινο κρεμμύδι.
3. Πρόσθεσε πρωτεΐνη, όπως ψητό κοτόπουλο ή τόνο, τόφου ή ρεβίθια.
4. Πρόσθεσε το dressing.

Και κάπως έτσι, σύμφωνα με την Elaine, έχεις την τέλεια σαλάτα! Η δική της, όπως μάς έδειξε, περιείχε μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρεβίθια, φέτα, καρύδια και dressing με λάδι και λεμόνι.

Πριν μερικούς μήνες, είχαμε φτιάξει και εμείς τη δική μας φόρμουλα, την οποία μπορείς να βρεις ΕΔΩ.