Νομίζεις ότι για να πιεις ένα τσάι και να επωφεληθείς από τις ευεργετικές του ιδιότητες αρκεί απλά να βράσεις νερό; Λάθος σου, το τσάι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: από τη σκληρότητα του νερού που χρησιμοποιείς μέχρι και από το χρώμα του φλιτζανιού που το σερβίρεις!

Ο Dr Stuart Farrimond, ειδικός στην παρασκευή τσαγιού, δήλωσε στην εκπομπή του BBC “Inside the Factory” (αν δεν ξέρουν οι Βρετανοί από καλό τσάι τότε ποιος;), ότι οι περισσότεροι ετοιμάζουμε λάθος το τσάι μας.

tsai1

Πρώτον, θα πρέπει να το αφήνουμε στο νερό για ακριβώς πέντε λεπτά, ώστε το τσάι να απελευθερώσει πλήρως τη γεύση του. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι το τσάι θα περιέχει την προβλεπόμενη ποσότητα καφεΐνης και επιπλέον, ότι ενισχύονται οι ωφέλιμες ιδιότητες τους καθώς θα μπορέσουν να απελευθερωθούν περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Δεύτερον, ποτέ δεν σερβίρουμε το τσάι μας σε ποτήρια από φελιζόλ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, απορροφούν τα μόρια της γεύσης, κάνοντας το τσάι λιγότερο γευστικό.

tsai3

Τρίτον, αν ζείτε σε περιοχές με σκληρό νερό, ο Dr Farrimond πρότεινε να χρησιμοποιείτε φίλτρο, ώστε να αφαιρούνται τα κατάλοιπα ασβεστίου και μαγνησίου, αποτρέποντας τον σχηματισμό εκείνου του ενοχλητικού στρώματος σαν διάφανη “πέτσα” στην επιφάνεια του τσαγιού. Τέλος, ακόμη και το χρώμα της κούπας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του τσαγιού. Αν είσαι φίλος των γλυκών γεύσεων προτίμησε κόκκινο ή ροζ φλιτζάνι, καθώς αυτά τα χρώματα -σύμφωνα με τον Dr Farrimond πάντα- τονίζουν τη γλυκιά γεύση του τσαγιού. Από την άλλη, οι λευκές και οι μπλε κούπες αναδεικνύουν καλύτερη την αλμυρότητα του.

Δείτε επίσης:
Τώρα που ο καιρός κρυώνει πίνουμε τσάι του βουνού

Τσάι VS Καφέ: 9 λόγοι να κάνεις την τσαγιέρα τρόπο ζωής!