Έχετε φτιάξει ποτέ μόνοι σας τραγανό ρύζι; Σας έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να το πετύχετε! Από το Tiktok πάντα! Πρόκειται ουσιαστικά για μια πιο ελεύθερη αναπαραγωγή γιαπωνέζικου ορεκτικού, που μπορείτε να βρείτε σε εστιατόρια με σούσι. Εδώ ο δημιουργός το συνοδεύει με σολομό, ωστόσο, ταιριάζει τέλεια και με κοτόπουλο, αλλά και με γαρίδες, αν δεν είστε πολύ λάτρεις του ψαριού.
Η spicy λεπτομέρεια της καυτερής πιπεριάς κάνει το πιάτο πιο ενδιαφέρον. Ωστόσο, αν επιλέξετε να το σερβίρετε ως εναλλακτική πρόταση στα παιδιά σας, καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε την καυτερή πιπεριά με μια ωραία γλυκιά Φλωρίνης. Θα δώσει και άρωμα και χρώμα στη συνταγή!

Δείτε πώς να το φτιάξετε

Yλικά
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι για σούσι ή τζάσμιν
1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Μείγμα για τον πικάντικο σολομό
¾ φλιτζανιού σολομό, κομμένο σε κυβάκια
1 κουτ. Σούπας καυτερή σος
1 κουτ. Σούπας μαγιονέζα
1κουτ. Σούπας σησαμέλαιο
1 κουτ. Γλυκού σος σόγιας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά jalapeno ψιλοκομμένη για το γαρνίρισμα
σουσάμι για το γαρνίρισμα

Αν δεν είστε πολύ φαν της ιαπωνικής κουζίνας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα διαφορετικό μείγμα με κοτόπουλο ή με γαρίδες, ανάλογα με τα γούστα σας.

@pete_eats Crispy rice spicy 🍣 salmon. This is the perfect bite 🔥 #feelgood #recipe #sushi #tiktokcreator #foodtiktok ♬ Jazz – Aylior

Διαδικασία
Βράζετε το ρύζι, ανάλογα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία.
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το ρύζι με το ξίδι ρυζιού, το σησαμέλαιο και τη ζάχαρη.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σκληρύνει το ρύζι και να μπορείτε να το κόψετε σε κύβους.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τον σολομό, τη μαγιονέζα, την καυτερή σος, τη σος σόγιας, το σησαμέλαιο και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζετε το ρύζι από το ψυγείο και κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας. Το πιο εύκολο είναι να κόψετε σε μικρούς κύβους.
Ρίχνετε τους κύβους σε τηγάνι με αρκετό λάδι και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα πιάτο βάζουμε πάνω από τις «ρυζογκοφρέτες» το μείγμα του σολομού και γαρνίρουμε με τα jalapenos και το σουσάμι. Σερβίρουμε αμέσως!

Φωτογραφία: Facebook: Makoto Maiami

Δείτε επίσης:
Τι είναι οι πατάτες των 15 ωρών που έχουν τρελάνει το TikTok;

TikTok viral: Πώς να φτιάξετε «εικονικό» σούσι από… καρπούζι!

Pesto eggs: Πώς να φτιάξετε τη νέα γευστική τρέλα του TikTok