Oσα και να ξέρει κανείς για να πετύχει την τέλεια μπριζόλα δεν είναι ποτέ αρκετά…

Πόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς την τέλεια μπριζόλα; Για την ακρίβεια, πολύ. Αρκεί να ρωτήσετε ένα ψήστη που μπορεί να σας απαριθμήσει δεκάδες λόγους σε χρόνο dt. Ενας λόγος παραπάνω για πρακτική. Στην εξάσκηση, δεν λένε, ότι μαθαίνεις το “μάθημα”;

Επιλέξετε μια παχιά μπριζόλα –με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να πετύχετε πιο εύκολα ξεροψημένη κρούστα απ’ έξω αλλά τρυφερό ζουμερό κρέας από μέσα.

Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι καθώς και φρέσκα αρωματικά όπως δεντρολίβανο και θυμάρι.

Προσοχή στις μπριζόλες του σούπερ μάρκετ -είναι συνήθως κομμένες πολύ λεπτές και θα ψηθούν πριν έχετε την ευκαιρία να τους δώσετε μια ωραία κρούστα.

Φτιάξτε ένα βουρτσάκι με δεντρολίβανο δένοντας ένα ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο σε μια ξύλινη κουτάλα. Χρησιμοποιήστε το για να βουρτσίζετε την μπριζόλα όσο ψήνεται για έξτρα άρωμα.

Μην ξεχνάτε να γυρνάτε το κρέας τακτικά για ακόμα καλύτερο ψήσιμο.

Περάστε με τις λαβίδες σας ένα κεφάλι σκόρδο πάνω από τη μπριζόλα για έξτρα γεύση.

Προτιμήστε ένα εύκολο μαρινάρισμα -το σκόρδο και το δεντρολίβανο για παράδειγμα, συμπληρώνουν τέλεια το κρέας.

Απλώστε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο κρέας πριν το σερβίρετε για να κρατήσει μέσα όλη την υγρασία του.

Δείτε επίσης:

Τα συνηθισμένα λάθη που μπορεί και εσύ να κάνεις στο ψήσιμο μιας μπριζόλας

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα (τραγανή απ’ έξω, τρυφερή από μέσα)