Η Μαίρη Παναγάκου μάς δίνει αποτελεσματικές συνταγές ομορφιάς και ευεξίας από το ντουλάπι της φύσης, που θα μας κάνουν να φαινόμαστε τέλειες. Αυτή τη φορά μας κοιτάει στα μάτια…

Το καλοκαιράκι έφτασε, τα μπάνια ξεκίνησαν, τα ξενύχτια λίγο θα παρατραβήξουν και τα ματάκια σου θα σε κάνουν να τρομάξεις στον καθρέφτη την ώρα που θα πλένεις το πρόσωπό σου. Μην ανησυχείς, όμως, γιατί όλα διορθώνονται με τις… εν οίκω συνταγές μας!

Θαυματουργά παγάκια για πρησμένα μάτια
Το πιo αποτελεσματικό τρικ είναι τα παγάκια από πράσινο τσάι ή χαμομήλι. Βράσε μπόλικο πράσινο τσάι ή χαμομήλι, αφήσε το να κρυώσει και μοίρασε το σε παγοκύστες. Το επόμενο πρωί βάλε από μερικά παγάκια σε δύο υφασμάτινες πετσέτες και κατόπιν κάτω από τα μάτια σου. Το παγωμένο μίγμα αντιοξειδωτικών θα εξαφανίσει τα πρηξίματα και τα μάτια σου θα συνέλθουν.

omorfia

Αγγουράκια σε βαμβάκι για μαύρους κύκλους
Σ’ ένα μικρό μπλεντεράκι φτιάξε χυμό από αγγούρι και εμφιαλωμένο νερό. Ρίξε το μίγμα σε ένα μπολ και μούλιασε βαμβάκι σε μορφή δίσκων ντεμακιγιάζ. Βάλε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και μετά σε σακουλάκια τροφίμων, τα οποία θα καταψύξεις. Κάθε φορά που θέλεις να σβήσεις τους μαύρους κύκλους, θα βγάζεις τις σακουλίτσες από την κατάψυξη, θα τις αφήνεις μερικά λεπτά να ξεπαγώσουν και θα βάζεις τους δίσκους κάτω από τα μάτια σου για 10-15 λεπτά. Το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, η οποία βοηθά στη συρρίκνωση των τριχοειδών που δημιουργούν τους μαύρους κύκλους, ενώ βοηθά στην ενυδάτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας κάτω από τα μάτια. Ξαναβάζεις τα επιθέματα στις σακουλίτσες και στην κατάψυξη μέχρι την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείς.

karota

Μάσκα από καρότο για εντατική θρέψη της επιδερμίδας
Ανάμιξε στο μπλέντερ ένα μικρό καρότο, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι πατάτας και έναν κρόκο αβγού. Καθάρισε τα μάτια σου καλά και άπλωσε τη μάσκα γύρω τους με κυκλικές κινήσεις, από έξω προς τα μέσα, για 20 λεπτά. Βάλε χαλαρή μουσική γιατί το έχεις ανάγκη και γιατί βοηθά στην ευεργετική δράση της μάσκας. Στο τέλος, θα ξεπλυθείς με χλιαρό νερό θα σκουπιστείς απαλά και θα απλώσεις την κρέμα σου.