Πριν αρχίσετε το τρίψιμο των συρταριών της κουζίνας, του ψυγείου ή της ξύλινης επιφάνειας κοπής για να τα καθαρίσετε έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να γλυτώσετε κόπο αν τα αφήσετε λίγο στον ήλιο; Ίσως όχι, οπότε δοκιμάστε το και θα μάς θυμηθείτε, έχει αποτέλεσμα.

Συχνά, θέλοντας να εξοικονομήσουμε χρόνο στο καθάρισμα, κάνουμε αυτό που θεωρείται ίσως αυτονόητο, δηλαδή απλά ξεκινάμε να καθαρίζουμε τα αντικείμενα -της κουζίνας εν προκειμένω- με μπόλικο σαπούνι, τρίβοντας και ξανατρίβοντας, μετά τα στεγνώνουμε και… voila! Ωστόσο, καμιά φορά, αφήνοντας κάποια από αυτά λίγο στον ήλιο (όχι για να κάνουν ηλιοθεραπεία) μπορεί να καταφέρουμε να έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, από πλευράς υγιεινής. Παραθέτουμε λοιπόν 6 αντικείμενα που προτείνουμε να τα αφήνετε λίγο να… λιαστούν πριν πιάσετε σφουγγάρι και σαπούνι.

Κάδοι απορριμάτων
Ο καλύτερος τρόπος ενός κάδου είναι να τον ξεπλύνετε, να τον αφήσετε στον ήλιο να στεγνώσει, να τον σαπουνίστετε και να τον αφήσετε πάλι στον ήλιο να στεγνώσει. Με αυτόν τον τρόπο και απολυμαίνεται και φεύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές.

Τσάντες για κολατσιό
Οι τσάντες για το κολατσιό χρησιμοποιούνται τόσο πολύ που επιβάλλεται να τις καθαρίζετε τακτικά και πολύ προσεκτικά. Το πλύσιμο στο χέρι είναι ιδανικό για να μην χαλάσουν και στη συνέχεια να τις αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά στον ήλιο.

Τσάντες πολλών χρήσεων για τα ψώνια
Μπορεί να σάς φαίνεται περίεργο αλλά οι τσάντες πολλών χρήσεων για τα ψώνια (όχι μόνο οι υφασμάτινες) πρέπει να πλένονται τακτικά. Ο καλύτερος τρόπος να τις καθαρίσετε χωρίς να καταστραφούν είναι ένα σωστό πλύσιμο στο χέρι και όχι στο πλυντήριο και στη συνέχεια να τις αφήσετε να στεγνώσουν καλά στον ήλιο για να μπορέσετε να τις ξαναχρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Ξύλινες επιφάνειες κοπής
Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τις ξύλινες επιφάνειες κοπής και το αν είναι τελικά καλύτερες από τις πλαστικές. Σε κάθε περίπτωση, όταν βάζετε στην κουζίνα σας ξύλινη επιφάνεια θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι συγκεκριμένες επιφάνειες επιτρέπουν αν δεν προσέξετε, την ταχύτατη ανάπτυξη βακτηρίων. Μια πολύ καλή εναλλακτική λοιπόν είναι μετά από πολύ λεπτομερές πλύσιμο με απορρυπαντικό πιάτων και πλύσιμο με ζεστό νερό να αφήσετε το ξύλο κοπής στον ήλιο.

Δείτε επίσης

Με ποια σειρά πρέπει να ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ;

Οι Έλληνες επιλέγουν τυποποιημένα τρόφιμα για λόγους ασφαλείας

Το κόλπο για να διατηρούνται τα λαχανικά περισσότερο στο ψυγείο