Εάν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ένα λαχανικό ως το απόλυτο σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου, αυτό θα ήταν σίγουρα η κολοκύθα. Οι Άγγλοι απολαμβάνουν Pumpkin Spice Lattes και εμείς την ψήνουμε στο φούρνο για να μελώσει και να γίνει πεντανόστιμη. Να τα μυστικά μας:

1. Άναψε δυνατή φωτιά
Καθάρισε και κόψε την κολοκύθα σε κυβάκια. Για να καραμελώσει απ’ έξω και να γίνει μαλακή και νόστιμη στο εσωτερικό, θα πρέπει ο φούρνος σου να καίει ή με άλλα λόγια να τον ανάψεις στους 200oC. Για ακόμη πιο νόστιμη κρούστα, στρώσε το ταψί η τη σχάρα με αλουμινόχαρτο αντί για αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

2. Χρησιμοποίησε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Για να φτιάξεις την τέλεια ψητή κολοκύθα δεν χρειάζεσαι πολλά υλικά. Ράντισέ την με λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα ή κανέλα (για τη γλυκιά εκδοχή της) και είναι έτοιμη για φούρνο!

3. Μη γεμίσεις το ταψί
Άπλωσε τα κομμάτια της κολοκύθας στο ταψί και προσπάθησε να μην το γεμίσεις, καθώς έτσι η κολοκύθα δεν θα καραμελώσει όσο θέλεις. Αναλόγως με το μέγεθος των κομματιών, θα πρέπει να την αφήσεις στο φούρνο για 30-50 λεπτά για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Βρες ΕΔΩ τις πιο νόστιμες συνταγές με κολοκύθα.