Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι cheesecake; Εμείς πάντως όχι και το αγαπάμε εξίσου με δροσερή ή ψημένη κρέμα. Και ακριβώς επειδή του έχουμε τόση αδυναμία, αναζητάμε συνεχώς τρόπους να το κάνουμε καλύτερο.

Μετά από χρόνια πειραμάτων και άπειρα κομμάτια cheesecake που έχουμε δοκιμάσει, καταλήξαμε ότι υπάρχουν μερικά υλικά που όταν προστεθούν στην τυρένια κρέμα του cheesecake το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως καλύτερο. Συγκεντρώσαμε τα 7 πιο αγαπημένα μας και σας τα παρουσιάζουμε, παρέα με τις συνταγές τους, για να τα φτιάξετε και εσείς στο σπίτι.

1. Κόκκινα φρούτα
Έχουμε συνηθίσει να γαρνίρουμε το cheesecake με κάποια μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Το αποτέλεσμα όμως θα γίνει ακόμη καλύτερο αν τα φρούτα μπουν μέσα στην κρέμα. Μπορεί να είναι φρέσκες φράουλες, όταν αυτές είναι στην εποχή τους ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα που βρίσκετε όλο το χρόνο στα ψυγεία των σουπερμάρκετ. Και τα δύο θα δώσουν ωραίο χρώμα και γεύση στο γλυκό σας.

Αν σας αρέσουν τα κόκκινα φρούτα δοκιμάστε μία από τις παρακάτω συνταγές:
* Ζεστό cheesecake με βατόμουρα

* Cheesecake με φράουλες

2. Χυμός & ξύσμα εσπεριδοειδών
Τα εσπεριδοειδή δίνουν μια φρεσκάδα στο γλυκό και το κάνουν να μοιάζει πιο ανάλαφρο. Συνήθως, για το cheesecake επιλέγουμε το λεμόνι, αλλά να ξέρετε έχουμε διαπιστώσει ότι το πορτοκάλι του πηγαίνει ακόμη καλύτερα. Για να σας το αποδείξουμε, δοκιμάστε τη συνταγή για Cheesecake πορτοκάλι στο ποτήρι. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, αντί για ποτηράκια.

3. Ροδόνερο
Για τους ρομαντικούς, που μυρίζουν τριαντάφυλλο και ερωτεύονται, το ροδόνερο είναι το συστατικό που δεν ήξεραν ότι έλειπε από το cheesecake τους. Η γεύση και το άρωμα αυτού του γλυκού είναι τόσο φίνα που θα το ερωτευτείτε από την πρώτη κουταλιά…

Ιδού και η συνταγή για Cheesecake με τριαντάφυλλα.

4. Πραλίνα
Για τους αμετανόητους λάτρεις της σοκολάτας (και εμείς μαζί σας είμαστε), η πραλίνα φουντουκιού είναι το συστατικό εκείνο που θα δώσει την πλούσια σοκολατένια γεύση στο γλυκό. Συνδυαστικά μπορείτε να προσθέσετε και κακάο σε σκόνη, όπως κάναμε εμείς στη συνταγή για Cheesecake με πραλίνα και αλμυρά φιστίκια. Μην σας τρομάζουν τα αλμυρά φιστίκια, ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μιας και τα χρησιμοποιούμε μόνο για το γαρνίρισμα, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας, από καρύδια και φουντούκια μέχρι κάσιους.

5. Καραμέλες γάλακτος
Οι καραμέλες γάλακτος μας γυρνάνε πίσω στα παιδικά μας χρόνια και μας ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις. Βρήκαμε τον τρόπο λοιπόν, να τις ενσωματώσουμε μέσα σε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά και της ενήλικης ζωής μας. Δοκιμάστε τη συνταγή για Τούρτα cheesecake καραμέλα και θα διαπιστώσετε και εσείς πόσο ταιριάζουν οι καραμέλες με την τυρένια κρέμα.

6. Ρύζι
Αυτό σίγουρα δεν το περιμένατε! Και όμως, το ρύζι μπορεί να αναβαθμίσει τη γεύση του cheesecake, κάνοντας το να θυμίζει κάπως και το κλασικό και αγαπημένο ρυζόγαλο. Στη δική μας συνταγή το σερβίρουμε με καραμελωμένο γάλα, εσείς αν θέλετε μπορείτε να βάλετε κάποιο σιρόπι ή σάλτσα καραμέλας. Δείτε και τη συνταγή για cheesecake με ρύζι basmati και καραμελωμένο γάλα.

7. Πουρές κάστανο
Αν ένα υλικό μπορεί να μας βάλει σε χειμωνιάτικη και παράλληλα γιορτινή διάθεση είναι το κάστανο και γι αυτό πάντα βρίσκουμε τρόπους να το βάζουμε παντού, ακόμη και στα γλυκά μας. Ο πουρές του κάστανου δίνει φίνα γεύση στην κρέμα του cheesecake και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Για να μην ψάχνετε πώς θα το εντάξετε στην κρέμα, σας έχουμε μία τέλεια συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη, βήμα-βήμα:

Cheesecake με πουρέ κάστανο στο φούρνο και σιρόπι σοκολάτας

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα:
1 πακέτο μπισκότα digestive
60γρ. βούτυρο φρέσκο
500γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα καλά και πολτοποιημένα
1 σφηνάκι μπράντι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
500γρ. τυρί κρέμα
100γρ.γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
3 αβγά καλά χτυπημένα

Αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο με βούτυρο. Χτυπάτε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο, το ανακατεύετε με τα μπισκότα και τα βάζετε στη φόρμα, πιέζοντας καλά για να φτιάξετε τον πάτο του γλυκού.

Χτυπάτε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. Προσθέτετε μέσα τα καθαρισμένα κάστανα και τα δουλεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Ρίχνετε και το μπράντι και χτυπάτε ακόμα για 2 λεπτά. Απλώνετε το μίγμα του κάστανου πάνω στον μπισκοτένιο πάτο.

Χτυπάτε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με το σουρωτό γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από την κρέμα του κάστανου. Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα περίπου. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Μπορείτε να το σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας, που ετοιμάζετε ως εξής: Ζεσταίνετε 1 φλιτζάνι γάλα και ρίχνετε μέσα 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Την αφήνετε να λιώσει σιγά σιγά, ανακατεύοντας πού και πού, αφού βγάλετε το γάλα από τη φωτιά. Προσθέτετε 1 κοφτή κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά και ανακατεύετε. Περιχύνετε το γλυκό με τη σάλτσα σοκολάτα την ώρα του σερβιρίσματος.