Η διάσημη μαγείρισσα Martha Stewart έχει τον δικό της τρόπο να αναβαθμίσει γευστικά ένα απλό πιάτο με ρύζι, δίνοντας την τέλεια γαρνιτούρα για το φαγητό.

Τα μυστικά της για τέλεια μαγειρεμένο ρύζι κάθε φορά, αποκάλυψε στο Insider και εμείς, δεν μπορούσαμε να μην τα αναδημοσιεύσουμε, αφού τα δοκιμάσαμε και η τεχνική της μας άρεσε πολύ. Έχουμε και λέμε…

Η Stewart ξεκινάει από την επιλογή του ρυζιού, που το προτιμάει βιολογικό και συνεχίζει με τα υπόλοιπα υλικά που μπαίνουν στην κατσαρόλα της και δεν είναι άλλα από ελαιόλαδο, κρεμμύδι ξερό, εσαλότ και νερό. Αρχικά λοιπόν, σοτάρει τα κρεμμύδια στο λάδι και αφού ξεπλύνει το ρύζι με νερό για να φύγει το περιττό άμυλο, το ρίχνει στην κατσαρόλα και σοτάρει μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διαφανές. Παράλληλα, έχει βάλει νερό να βράζει, με την αναλογία που μπαίνει στην κατσαρόλα να είναι 2 μέρη νερό για 1 μέρος ρύζι.

Προσοχή όμως, δεν ρίχνει όλο το νερό στην κατσαρόλα με τη μία. Αρχικά βάζει το μισό, ανακατεύει και μόλις σταματήσει να κοχλάζει, προσθέτει το υπόλοιπο νερό, κλείνει την κατσαρόλα με καπάκι και το μαγειρεύει σε δυνατή φωτιά. Έξτρα συμβουλές της, να μην παραγεμίζουμε την κατσαρόλα και αν για όσους αγαπούν το σκόρδο (στην ίδια δεν αρέσει πολύ), μπορούν να προσθέσουν 1 σκελίδα στην αρχή, μαζί με τα κρεμμύδια.

Και τα tips της Martha Stewart για το ρύζι δεν σταματούν εδώ. Όσον αφορά στο καστανό ρύζι, η διάσημη μαγείρισσα λέει ότι δυστυχώς η παραπάνω μέθοδος δεν μπορεί να έχει την ίδια εφαρμογή. Μάλιστα, αναφέρει ότι ακόμη και αν στη συσκευασία αναγράφεται ότι η αναλογία είναι 2 φλιτζάνια νερό για 1 φλιτζάνι ρύζι, ακολουθώντας το δεν θα έχουμε σωστό αποτέλεσμα. Η ίδια προτείνει για μακρύκοκο καστανό ρύζι να χρησιμοποιούμε 1¼ φλιτζανιού νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι και για τους πιο μικρούς κόκκους 1½ φλιτζάνι νερό. Για το χρόνο μαγειρέματος πάλι, τα 30 λεπτά είναι αρκετά, ιδανικά σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Τέλος, αφήνει το μαγειρεμένο ρύζι σκεπασμένο για 10 λεπτά, για να απορροφήσει υγρασία και στη συνέχεια, το ανακατεύει με πιρούνι πριν το σερβίρει.

Δείτε επίσης:
Ρύζι χιονάτο για πιλάφι

Συνταγή με ρύζι ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο

3 τρόποι να ξαναδώσεις ζωή στο ρύζι που περίσσεψε