Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη καθημερινότητά μας και μεταξύ αυτών και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται τα ταξίδια. Πέρα από τη χρήση μάσκας ή αντισηπτικού, ένα ακόμη θέμα που μας απασχολεί, είναι και το γεύμα στο αεροπλάνο.

Ήδη, από την αρχή της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αεροπορικές εταιρείες έλαβαν έκτακτα μέτρα για την προστασία των επιβατών και του πληρώματος, με πολλές από αυτές να καταργούν τα ζεστά γεύματα εν ώρα πτήσης. Τον Μάιο πάλι, ενημερωθήκαμε ότι καταργούνται οι χάρτινοι κατάλογοι φαγητού στο αεροπλάνο ενώ θα ακόμη και αν υπάρχουν γεύματα, αυτά θα είναι συσκευασμένα και συστήνεται στους επιβάτες να φέρνουν μαζί τους το δικό τους φαγητό ή σνακ.

Εάν λοιπόν πρόκειται να ταξιδέψετε αεροπορικώς για τις διακοπές σας ή για δουλειά και σκέφτεστε τι σνακ να έχετε μαζί σας για όταν πεινάσετε, σας έχουμε μερικές προτάσεις που θα σας φανούν χρήσιμες. Ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά, τα σνακ είναι απολύτως απαραίτητα.

Για μικρές πτήσεις, που διαρκούν 1 – 1,5 ώρα ή και λιγότερο, μπορείτε να πάρετε μαζί σας από το σπίτι μερικά συσκευασμένα σνακ, όπως κρακεράκια, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα για τις υπογλυκαιμίες. Αποφύγετε νερό και άλλα υγρά που έτσι κι αλλιώς θα σας τα κρατήσουν στον έλεγχο αποσκευών.

Για τις πτήσεις που μπορεί να διαρκούν περίπου 3-4 ώρες ισχύουν τα παραπάνω, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον ποσότητες. Για περισσότερη ποικιλία, εκτός από τα παραπάνω μπορείτε να βάλετε στην τσάντα σας και μπάρες δημητριακών ή πατατάκια -τι καλύτερο όταν θα βλέπετε και ταινία εν ώρα πτήσης;

Για τις πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας καλό θα ήταν να ενημερωθείτε τι πολιτική εφαρμόζει η αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε, ως προς τα ζεστά γεύματα εν ώρα πτήσης. Αν παρέχουν και αισθάνεστε ασφαλείς να τα καταναλώσετε έχει καλώς. Απλά θα χρειαστεί να έχετε και μερικά σνακ μαζί σας για την περίπτωση που αισθανθείτε ότι πεινάτε περισσότερο. Αν όμως δεν προσφέρουν φαγητό θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται να έχετε μαζί σας φαγητό, όπως σάντουιτς, burger, σαλάτα (που μπορείτε να αγοράσετε και από τα εστιατόρια του αεροδρομίου) ή κάτι που θα μαγειρέψετε εσείς στο σπίτι.

Δείτε επίσης:
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το φαγητό αεροπλάνου

Προσοχή! Αποφεύγετε πάντα το φαγητό του αεροπλάνου

Αυτά είναι τα χειρότερα φαγητά που έχουν σερβιριστεί σε αεροπλάνο