Σάς έχει τύχει όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί κατά λάθος να μείνει ο φελλός μέσα; Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλετε να κρατήσετε το μπουκάλι πώς θα αφαιρέσετε τον φελλό από το εσωτερικό του; Ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο τον τρόπο.

Φαίνεται αδύνατο το να βγάλουμε έναν φελλό από το μπουκάλι χωρίς αυτό να καταστραφεί αλλά το παρακάτω video το κάνει σαν να είναι πανεύκολο. Θα μάς πείτε γιατί να κρατήσετε ένα άδειο μπουκάλι κρασιού και να μην το ανακυκλώσετε… Σκεφτείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι, από το να κάνετε ένα ωραίο ντεκουπάζ και να το διακοσμήσετε, μέχρι να το αξιοποιήσετε για άλλες χρήσεις όπως να φτιάξετε αρωματισμένο ελαιόλαδο με μυρωδικά και να το αποθηκεύσετε στο μπουκάλι.

Tip: Αν ο φελλός διαλυθεί όταν ανοίγετε το κρασί ή μείνει τμήμα του στο μπουκάλι με υπολείμματα, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε χάρτινο φίλτρο για καφέ για να τα αφαιρέσετε. Το χαρτί θα κρατήσει και κάποια στερεά υπολείμματα του κρασιού τα οποία είναι υπεύθυνα για τη γεύση και το σώμα του κρασιού ενώ θα δώσει και γεύση χαρτιού στο κρασί, κοινώς θα αλλοιώσει σημαντικό μέρος των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του. Απλά σουρώστε το σε λεπτό μεταλλικό σουρωτήρι και μεταγγίστε το σε μια καράφα.

Δείτε το video και δοκιμάστε το, ίσως και να τα καταφέρετε…

Δείτε περισσότερα
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύονται όρθια τα μπουκάλια του κρασιού

5 τρόποι να ανοίξεις το κρασί χωρίς ανοιχτήρι

3 πράγματα που αξίζει να ξέρεις για το κρασί