Αποκλείεται να μην θυμάσαι το κλασικό σκρίνιο στο σαλόνι ή την τραπεζαρία στο πατρικό σου ή το σπίτι της γιαγιάς, που όλοι -και ειδικά τα παιδιά- απαγορευόταν να πλησιάσουν. Περιείχε τα πιο πολύτιμα αποκτήματα μιας νοικοκυράς: το ακριβό, καλό της σερβίτισιο, που χρησιμοποιούσε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μήπως έτυχε να κληρονόμησες τα εν λόγω πιάτα και φοβάσαι και εσύ να τα χρησιμοποιήσεις μήπως φθαρούν; Σού έχουμε ένα πανεύκολο και απίστευτα οικονομικό κόλπο, με το οποίο είναι σίγουρο ότι τα πιάτα και μπολ σου -ακριβά και μη- θα παραμείνουν σε άριστη κατάσταση.

Different plates on shelf of storage stand

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι όταν τα βάζεις πίσω στα ράφια σου, να τοποθετείς ένα πιάτο από στυροπρίονο (styrofoam, ξέρεις αυτά που μοιάζουν να είναι από αφρό) ανάμεσά τους για να βεβαιωθείς ότι δεν θα ακουμπά το ένα στο άλλο, κινδυνεύοντας να δημιουργηθούν «χτυπήματα». Εάν βέβαια νοιάζεσαι έστω και λίγο για το περιβάλλον, θα σε συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσεις αντί αυτών τα χοντρά χάρτινα πιάτα μίας χρήσης (τα οποία θα αγοράσεις μια φορά και θα χρησιμοποιείς μια ζωή) ή να βάζεις ένα κομμάτι τσόχας ανάμεσα στα πιάτα σου.

Ceramic kitchenware on the shelf.

Το συγκεκριμένο κόλπο είναι επίσης εξαιρετικό εάν σε ενοχλεί ο θόρυβος από τα πιάτα που ακουμπάνε μεταξύ τους όταν αδειάζεις το πλυντήριο ή εάν θέλεις να μεταφέρεις τα κουζινικά σου κατά τη μετακόμιση.