Το ψητό ψάρι είναι μία από εκείνες τις τροφές, που κατατάσονται στις πρώτες προτιμήσεις των διαιτολόγων όταν πρόκειται για απώλεια κιλών και καύση λίπους. Το μαγείρεμά του συχνά είναι περισσότερο δύσκολο απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς, καθώς είναι πολύ εύκολο να κολλήσει στη σχάρα. Κι όμως υπάρχει τρόπος να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα και το δύσκολο καθάρισμα της σχάρας, που αυτό συνεπάγεται!

Σύμφωνα με την δημοφιλή ιστοσελίδα για tips κάθε είδους, Lifehacker.com, το μυστικό είναι να τοποθετείς το ψάρι πάνω από ένα στρώμα φέτες λεμονιού. Έτσι το ψάρι όχι μόνο δεν κολλά στη σχάρα, αλλά αποκτά και υπέροχη γεύση εσπεριδοειδών χάρη στο λεμόνι.

Το ίδιο τρικ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όταν ψήνεις το ψάρι στο φούρνο για να μην κολλήσει στο ταψί. Ιδιοφυές!