Οι σαλάτες είναι από τις επιλογές που ολοκληρώνουν ένα γεύμα ενώ μπορεί και από μόνες τους να αποτελέσουν ενίοτε ένα ελαφρύ γεύμα. Υπάρχει όμως τρόπος για να διατηρείτε τα σαλατικά σας δροσερά και τραγανά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Κάθε τρόφιμο, για να απολαύσετε στο έπακρο όλα τα θρεπτικά συστατικά του και να φτάσει στο τραπέζι χωρίς να έχει αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο χρειάζεται και την ανάλογη διαχείριση είτε αυτή λέγεται μαγείρεμα είτε πλύσιμο, καθάρισμα και συντήρηση. Οι πρασινάδες για παράδειγμα που χρησιμοποιούνται στις σαλάτες είναι ευπαθείς και αν δεν τις διαχειριστείτε σωστά χάνουν τη φρεσκάδα τους. Τι μπορείτε όμως να κάνετε γι’ αυτό;

Είναι πολύ βασικό όταν πλένετε φυλλώδη λαχανικά όπως σπανάκι, ρόκα ή μαρούλια μετά το πλύσιμο να τα στεγνώνετε σωστά. Αυτό μπορεί να γίνει αν αφού τα πλύνετε, τα αφήσετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο στη βάση του οποίου έχετε απλώσει στεγνό χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα κουζίνας. Στη συνέχεια, τα αποθηκεύετε βάζοντας και ένα νοτισμένο χαρτί κουζίνας από πάνω και τα αποθηκεύετε στο ψυγείο. Μία ακόμα εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε στραγγιστήρι λαχανικών -το γνωστό σπίνερ- που στεγνώνει άψογα τα σαλατικά σας. Αποτελείται από δύο διαφορετικά δοχεία, ένα απλό και ένα καλάθι όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα λαχανικά σας κλείνοντάς το ενώ στραγγίζουν. Έτσι διατηρούνται τραγανά και φρέσκα για 2-3 μέρες.

Δείτε επίσης

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μια σαλάτα

5 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις πατατοσαλάτα

Πάρε «Master» στην κουζίνα πριν πατήσεις τα 30