Τα ροδάκινα είναι ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί εύκολα να καταναλωθεί και εκτός σπιτιού, για σνακ στο γραφείο, σε μια εκδρομή, ακόμα και στον δρόμο. Αν είστε φαν του συγκεκριμένου φρούτου, τότε σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να το κόψετε, ώστε να μην πετάξετε στα… σκουπίδια το μισό φρούτο.

Πάρτε μαχαίρι και ροδάκινο και δοκιμάστε να το κόψετε. Το χέρι πηγαίνει αυτόματα στη σχισμή που έχει το συγκεκριμένο φρούτο και κόβουμε από το κοτσάνι προς τα κάτω, κατά κάποιον τρόπο κάθετα. Ένα βίντεο από μια food expert με το ψευδώνυμο @itsholly στο Instagram, ήρθε για να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που κόβουμε τα ροδάκινα. Η συγκεκριμένη food blogger προτείνει να κόβουμε τα ροδάκινα από τη μέση τους. Στο παρακάτω βίντεο δείχνει την εύκολη τεχνική που θα σώσει και την… τελευταία μπουκιά του ροδάκινου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Holly 🍴 Foodmaker (@itsholly)

Η τεχνική είναι απλή και δοκιμασμένη, Κόβουμε οριζόντια το φρούτο με ένα κοφτερό μαχαίρι. Επειδή στη μέση υπάρχει το κουκούτσι, όταν έχουμε κάνει την τομή, στριφογυρίζουμε τα δυο μέρη του ροδάκινου, ώστε να καταφέρουμε να τις ξεκολλήσουμε από το κουκούτσι. Σε λίγα δευτερόλεπτα έχουμε στα χέρια μας ένα ροδάκινο κομμένο στα δυο και ένα κουκούτσι. Το φρούτο είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κόψετε σωστά τα ροδάκινά σας και είτε να τα φάτε αμέσως, είτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάποια παρασκευή, αλμυρή ή γλυκιά, όπως τάρτα, κομπόστα, σαλάτα… Φυσικά, αν έχετε χρόνο και όρεξη, είναι καλή ιδέα να φτιάξετε μια σπιτική μαρμελάδα!

Δείτε επίσης:
Εσύ ξέρεις πώς να διαλέγεις τα καλύτερα ροδάκινα;

Ανάποδο κέικ με καραμελωμένα ροδάκινα

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με σταφύλια, σύκα και ροδάκινα