Από τα πιο γνωστά μαγειρικά sites με εκατομμύρια επισκέπτες, το νεουορκέζικο kitchn οργανώνει συχνά crash test με συνταγές διασήμων, τηλεοπτικών και μη, Αμερικανών σεφ για να καταλήξει στην καλύτερη. Και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του σκορδόψωμου που τιμούν πολύ οι Αμερικανοί.

Διότι το σωστό σκορδόψωμο θέλει την ισορροπία του: ούτε πολύ τραγανό ούτε πολύ μαλακό ψωμί, σωστή αναλογία βουτύρου για τον τύπο του ψωμιού -να καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για σκορδόψωμο- και βέβαια, μια εύκολη συνταγή που μπορεί να κάνει κανείς στα γρήγορα πριν κάτσει στο τραπέζι.

Και το kitchn δοκίμασε και τις τέσσερις συνταγές που θα δείτε παρακάτω για να καταλήξει στην καλύτερη. Δεν έχουμε παρά να τις δοκιμάσουμε κι εμείς!

Σκορδόψωμο της σεφ Rachael Ray

Υλικά

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 καρβέλι ζυμωτό ψωμί

Διαδικασία

1.Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ το βούτυρο με όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καψαλιστούν, βγάζουμε, περιχύνουμε με το μίγμα βουτύρου και ξαναβάζουμε στο γκριλ για μισό λεπτό.

Η ετυμηγορία του kitchn: η πιο εύκολη συνταγή με δύο μειονεκτήματα: το βούτυρο και το ελαιόλαδο είναι λίγα για ένα καρβέλι, ενώ το γεγονός ότι λιώνει το σκόρδο αφαιρεί από τη γεύση.

Σκορδόψωμο της Deb Perelman από το site Smitten Kitchen

Υλικά

8 κουτ. σούπας βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας μπούκοβο

100γρ. παρμεζάνα

1 κουτ. σούπας ρίγανη (προαιρετικά)

1 μάτσο μαιντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 γαλλική μπαγκέτα

Διαδικασία

1.Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ το βούτυρο με το σκόρδο και το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.

2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση, απλώνουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τη ρίγανη και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαιντανό.

Η ετυμηγορία του kitchn: η ρίγανη και το μπούκοβο κάνουν ενδιαφέρουσα τη συνταγή, όμως, η γαλλική μπαγκέτα έχει σκληρή κόρα. Πάντως είναι μια έξυπνη επιλογή για να συνοδέψει φαγητά με σάλτσα.

Σκορδόψωμο μεγάλης αλυσίδας πίτσας

Υλικά

125γρ. βούτυρο

2 κουτ. γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένo

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 φρατζόλα άσπρο ψωμί

Διαδικασία

1.Αναμειγνύουμε σε ένα μικρό μπολ το βούτυρο με το σκόρδο και το αλάτι.

2.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τη φραντζόλα σε φέτες χωρίς να φτάσουμε μέχρι την άκρη. Απλώνουμε λίγο από το μίγμα σε κάθε φέτα, τυλίγουμε την φραντζόλα σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά.

Η ετυμηγορία του kitchn: παρόλο που φαίνεται εύκολη, θέλει την περισσότερη προσπάθεια στη διαδικασία και επιπλέον μοιάζει αρκετά κοινή…

Σκορδόψωμο του σεφ, εστιάτορα και παρουσιαστή Guy Fieri

Υλικά

225γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Hot sauce, καυτερή σάλτσα τύπου ταμπάσκο, ανάλογα με την προτίμησή σας

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 γαλλική μπαγκέτα

Διαδικασία

1.Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, την καυτερή σάλτσα και το αλατοπίπερο.

2.Προθερμαίνουμε το γκριλ. Κόβουμε την μπαγκέτα οριζόντια και αλείφουμε με το παραπάνω μίγμα και τις δύο πλευρές. Aπλώνουμε τις φέτες σε ένα λεπτό μεταλλικό ταψί και ψήνουμε για 2 λεπτά.

Η ετυμηγορία του kitchn: το καλύτερο με διαφορά, τραγανή από έξω μαλακή από μέσα και όσο πρέπει βουτυράτη με την hot sauce να δίνει ξεχωριστή γεύση!

Δείτε επίσης:

Σκορδόψωμο με ρίγανη και κεφαλοτύρι

Μετσοβόνε: 10 τυρένιες συνταγές με βασιλική γεύση

Πώς να καθαρίσεις το σκόρδο χωρίς καν να το ακουμπήσεις