Αυτό το smoothie μήλου είναι απλά απολαυστικό. Σε συνδυασμό με κανέλα και φιστικοβούτυρο, έχει μοναδική γεύση και κρεμώδη υφή. Τι χρειάζεται να κάνουμε, όμως για ένα έχουμε αυτό το τέλειο αποτέλεσμα;

Πρέπει να ξεφλουδίσουμε το μήλο για το smoothie;
Δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίζουμε για αυτή τη συνταγή, αλλά καλύτερα να καθαρίσουμε το μήλο από τα κουκούτσια του.

Ποια μήλα είναι καλύτερα για το smoothie;
Τα γλυκά μήλα είναι καλύτερα για αυτό το smoothie. Μπορούμε να επιλέξουμε όποια ποικιλία μας αρέσει. Για πιο ξινή γεύση, μπορούμε να βάλουμε πράσινα μήλα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μήλα για το smoothie;
Ναι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μήλα σε αυτό το smoothie. Γενικά, για να ψύξουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Για να αποφύγουμε το μαύρισμα, βυθίζουμε τις φέτες μήλου σε χυμό λεμονιού ή  αλατισμένο νερό έπειτα τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν βάζουμε τις φέτες σε σακούλες κατάψυξης.

Στην περίπτωση που επιλέξουμε κατεψυγμένα μήλα για αυτό το smoothie, θα χρειαστεί να βάλουμε 1 φλιτζάνι επιπλέον χυμό μήλου, ενώ μπορούμε να παραλείψουμε τον πάγο, αφού το κατεψυγμένο μήλο θα δημιουργήσει πιο παχύρρευστη υφή. Βέβαια, καλύτερο είναι να είναι φτιαγμένο από φρέσκα μήλα.

Δείτε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά:
1 μέτριο μήλο, κομμένο σε κομμάτια
1/2 κατεψυγμένη μπανάνα
1 κουτ. της σούπας λιναρόσπορο
1 κουτ. της σούπας φιστικοβούτυρο
1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της δικής μας επιλογής)
1 φλιτζάνι παγάκια (περίπου 4-5 μεγάλα παγάκια)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μήλο, τη μπανάνα, το λιναρόσπορο το φιστικοβούτυρο, την κανέλα και το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία υφή. Μόλις το μείγμα γίνει εντελώς λείο, προσθέτουμε τον πάγο και ανακατέουμε ξανά μέχρι να επιτευχθεί η τέλεια υφή.

Δείτε επίσης:
Τάρτα με δύο σοκολάτες, μήλα και βάση cheesecake

Μηλόπιτα με πράσινα μήλα

Τούρτα κανταΐφι με μήλα