Τις απολαμβάνουμε στο πρωινό ή ως γλυκό, ενώ με τις κατάλληλες προσθήκες μπορούν να μετατραπούν σε αλμυρό πιάτο για σνακ ή brunch. Όπως και να τις σερβίρουμε, οι βάφλες είναι αγαπημένη επιλογή για όλη την οικογένεια και γι αυτό, θέλουμε να τις απολαμβάνουμε πάντα στα καλύτερά τους.

Τι είναι αυτό που κάνει τις βάφλες να ξεχωρίζουν; Οι λογιών λογιών γαρνιτούρες που επιλέγουμε κάθε φορά, από μέλι, μαρμελάδα και φρέσκα φρούτα, μέχρι παγωτό, πραλίνα και σαντιγί ή τηγανητό κοτόπουλο και μαγιονέζα (είπαμε οτι γίνονται και αλμυρό πιάτο!), σίγουρα τις κάνουν απολαυστικές. Αλλά καμία γαρνιτούρα δεν μπορεί να κάνει μία βάφλα τέλεια, αν δεν την έχουμε ετοιμάσει με ένα νόστιμο μείγμα ζύμης, που στο ψήσιμο θα την κάνει τραγανή εξωτερικά και αφράτη και μαστιχωτή εσωτερικά.

Σας έχουμε λοιπόν το τέλειο μείγμα για βάφλες, αρωματισμένο με βανίλια. Μόλις το δοκιμάσετε, θα γίνει η μόνη συνταγή για βάφλες που θα φτιάχνετε στο σπίτι.

Βάφλες

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
1-2 κ. σ. ζάχαρη
½ κ. γ. αλάτι
2 αυγά
1 2/3 φλιτζανιού γάλα
1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, με το γάλα, τα λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε καλά, με τον αυγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις σερβίρουμε ιδανικά ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντας με γαρνιτούρες της επιλογής μας.

Δείτε επίσης:
Φτιάξτε βάφλες στο σπίτι χωρίς βαφλιέρα

Πώς να παγώσεις και να ξαναζεστάνεις pancakes και βάφλες

Η αγαπημένη συνταγή για βάφλες της Τζάκι και του Τζον Κένεντι