Ο Τζέιμι Όλιβερ είναι από τους αγαπημένους τηλεοπτικούς μάγειρες και συχνά εκτός από ευφάνταστες συνταγές μάς δίνει και χρήσιμες συμβουλές που αξιοποιούμε στην κουζίνα μας. Πρόσφατα λοιπόν πρότεινε μία ακόμα ιδέα που εφαρμόσαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Η ιδέα του σεφ ήταν σχετική με τις πιπερίτσες τσίλι -ή ακόμα και κέρατο συμπληρώνουμε εμείς- που μπορεί να αγοράσατε και τελικά να μην χρησιμοποιήσατε άμεσα. Μια καλή εναλλακτική είναι να τις καταψύξετε και να τις χρησιμοποιήσετε όταν θα τις ξαναχρειαστείτε σε συνταγή αφού τις ξεπαγώσετε. Μέχρι εδώ καλά αφού όλοι μας βάζουμε στην κατάψυξη φρούτα και λαχανικά για μελλοντικά μαγειρέματα. Ο Τζέιμι όμως δεν σταματά εδώ, το πάει λίγο παραπέρα προτείνοντας κάτι απλό αλλά ιδιοφυές. Παγώνει τις τσίλι πιπερίτσες και μετά δεν τις ξεπαγώνει αλλά τις τρίβει στον τρίφτη, χρησιμοποιεί την ποσότητα που χρειάζεται και τις ξαναβάζει στην κατάψυξη. Μπορείτε να εφαρμόσετε το μαγειρικό αυτό τρικ σε πικάντικες μακαρονάδες, πασπαλίζοντας την τριμμένη πιπεριά πάνω από τη σάλτσα στο σερβίρισμα ή προσθέτοντάς την στο τελείωμα του μαγειρέματος σε σάλτσες, τορτίγιες, πίτσες, γεμίσεις για πίτες ή ακόμα και πικάντικα κοκτέιλ και γρανίτες.

Δείτε επίσης

Jamie Oliver: Πώς έφτασε ο χαρισματικός τηλεοπτικός σεφ στην οικονομική κατάρρευση;

Τζέιμι Όλιβερ: Πώς του… «κάηκε» μια αυτοκρατορία

Σεφ σε καραντίνα: Διάσημοι σεφ μαγειρεύουν στο Instagram