Μπορεί να έχουμε εξοπλίσει την κουζίνα μας με τα πιο όμορφα σκεύη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ακόμη και αυτά δεν χρειάζονται αντικατάσταση με το πέρασμα του χρόνου. Έχουμε εντοπίσει 3, λοιπόν, από τα «κοινά σκεύη», που χρειάζονται τακτική αλλαγή. Ας δούμε ποια είναι:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CONVENIENT HOUSE PRODUCT (@home.little.home) on

Σπάτουλες σιλικόνης: Αλλαγή κάθε 2 χρόνια
Η αλήθεια είναι πως οι σπάτουλες σιλικόνης βολεύουν πολύ στην κουζίνα. Ωστόσο, επιβάλλεται να αλλάζουν τακτικά. Για παράδειγμα, η αλλαγή χρώματος, τα γδαρσίματα αλλά και το λιώσιμο κάποιον εξ αυτών στις άκρες είναι σημάδια άμεσης αντικατάστασης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JINPRI (@homenkitchenclub_2020) on

Πλαστικές επιφάνειες κοπής: Αλλαγή κάθε 2 χρόνια
Με την χρήση οι πλαστικές επιφάνειες κοπής αποκτούν χαρακιές με αποτέλεσμα την δημιουργία εστίας μικροβίων. Αυτές οι χαρακιές στις πλαστικές επιφάνειες κοπής μαζεύουν υπολείμματα τροφών κάτι το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτό είναι κάτι, που πρέπει να ξέρουμε και να επιζητούμε την αντικατάσταση του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tea Movsesijan (@teamovsesijanphoto) on


Μαχαίρια ξεφλουδίσματος: Αλλαγή κάθε 2 χρόνια
Τα μαχαίρια ξεφλουδίσματος δεν είναι λίγες οι φορές που η λαβή τους μπορεί να χαλάσει η ακόμα και να δημιουργηθούν εστίες σκουριάς ανάμεσα στη λαβή και τη λεπίδα. Υπάρχει, βέβαια, ένα tip για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους, καθώς μπορείτε να τα ακονίζεται συχνά πυκνά μια φορά την εβδομάδα με την ειδική πέτρα ακονίσματος.

Διαβάστε επίσης:
Πώς να κάνεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον αγορές

To viral hack για να ζεστάνεις την πίτσα τέλεια!

Το απίστευτο κόλπο για την τέλεια ομελέτα