Το τηγανητό μπέικον είναι μεγάλη νοστιμιά. Οποιος διαφωνεί ας σηκώσει το χέρι του. Ουδείς! Καλά καταλάβαμε! (συγχωρέστε μας αγαπημένοι vegans!).

Το μόνο πρόβλημα όταν τηγανίζεις μπέικον είναι ότι μετά πρέπει να καθαρίζεις μια μέρα το τηγάνι και τον χώρο γύρω από τηγάνι! Και επειδή ουδείς έχει μια μέρα για χάσιμο, αλλά ακόμα και αν είχε, βρίσκει πολύ πιο δημιουργικό τρόπο να την περάσει, ανακαλύψαμε έναν τρόπο για εξίσου τραγανό μπέικον με λιγότερο καθάρισμα… Η λύση είναι να το βάλετε στο φούρνο! Δείτε πώς…

Τραγανό μπέικον στο φούρνο

Παίρνουμε ένα μακρόστενο μεταλλικό ταψί, το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε επάνω μια σχάρα ψησίματος, ανοξείδωτη.

Απλώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη τις φέτες του μπέικον, προσέχοντας να μην υπερκαλύπτονται.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο λεπτές είναι οι φέτες του μπέικον, οπότε μπορεί να χρειαστούν και 12 ή 17 λεπτά. Το θέμα είναι να τραγανίσουν χωρίς να καούν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και οι φέτες είναι τραγανές, χωρίς να έχουν «διπλώσει», όπως συμβαίνει συνήθως στο τηγάνι, που η απότομη διαφορά θερμοκρασίας προκαλεί άμεση συρρίκνωση λόγω απώλειας υγρών.

Mε αυτό τον τρόπο ψήνουμε το μπέικον παράλληλα με άλλα φαγητά, αποφεύγουμε το περιττό λίπος που μένει στο τηγάνι και έχουμε τη δυνατότητα ελέγχου στο πόσο τραγανό το θέλουμε.

Το καταναλώνουμε ζεστό ή κρύο, σε φέτες ή θρυμματισμένο.

Μπορούμε ακόμη και να το κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ και να πασπαλίσουμε τις σαλάτες μας, που θα αποκτήσουν γεύση μπέικον με πολύ μικρή ποσότητα και ελάχιστη επιβάρυνση σε θερμίδες!

Δείτε επίσης:

Κις λορέν με μπέικον και γραβιέρα

Πρασοτηγανιά με στήθος κοτόπουλου και μπέικον

Μπέικον: 10 συνταγές για τα πιο #foodporn μαγειρέματα