Ενώ η σωστή επιλογή φρούτων καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της φρουτοσαλάτας σου, αυτό που πραγματικά θα την απογειώσει είναι ένα υλικό που δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να προσθέσεις στο μπολ σου.

Κι όμως μια πρέζα αλάτι είναι αρκετή για να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο τη σαλάτα σου και να αναδείξει τη γεύση των φρούτων που έχεις επιλέξει. Μια πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να κάνει τη φρουτοσαλάτα σου πιο γλυκιά (ναι γλυκιά!) και να την κάνει το αγαπημένο επιδόρπιο στο οικογενειακό τραπέζι. Εάν επίσης επιλέξεις εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλι και μανταρίνι, το αλάτι μπορεί να εξισορροπήσει την πικράδα τους. Απίστευτο;

Και το καλύτερο δεν στο είπαμε! Προσθέτοντας αλάτι στη σαλάτα σου θα την κάνεις σούπερ ευεργετική για τον οργανισμό. Πέρα από τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά των φρούτων, θα απολαύσεις και τις μοναδικές ιδιότητες του «λευκού χρυσού». Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρδιάς, το να τρώμε λίγο αλάτι προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη και άρα αύξηση του κινδύνου του διαβήτη, αλλά και άλλα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως για παράδειγμα παχυσαρκία και κακή σεξουαλική ζωή. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως όταν οι άνθρωποι αφήνονται ελεύθεροι να τρώνε όσο αλάτι θέλουν, τείνουν να καταλήξουν σε περίπου ενάμιση κουταλάκι την ημέρα – μια ποσότητα πολύ λογική.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “The Journal of Clinical Investigation”, το ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάψει περισσότερο λίπος με τη βοήθεια του αλατιού. Τι άλλο θέλεις πια;!