Tο καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων, ωστόσο έχει κάποιες δυσάρεστες παρουσίες, όπως για παράδειγμα τα έντομα.

Εμείς βρήκαμε τη λύση και μάλιστα βρίσκεται στην κουζίνα μας! Σου δίνουμε μία διαφορετική συνταγή αυτή την φορά για να κάνεις τον χώρο σου να μυρίζει όμορφα και να διώξεις μακριά κάθε ενοχλητικό επισκέπτη.

Τι θα χρειαστείς:
4 οικιακά βάζα τύπου μελιού ή από σάλτσες για μακαρόνια
αιθέρια έλαια, κέδρου, λεβάντας, λεμονιού και κανέλας μπορείς να τα βρεις στα φαρμακεία
Όσον αφορά τη δοσολογία 10 σταγόνες από το κάθε έλαιο ανά βαζάκι είναι μια χαρά
1 φρέσκο λεμόνι
1 φρέσκο λάϊμ
8 κλωνάρια φρέσκου δενδρολίβανου
νερό
1 ρεσώ

Εκτέλεση
Αρχικά κόψε σε λεπτές φέτες τα λεμόνια και τα λάιμ (θα χρειαστείς περίπου 1 φέτα από το κάθε ένα σε κάθε βαζάκι). Γέμισε τα βαζάκια με νερό περίπου τα 3/4 της συνολικής χωρητικότητας.

Έπειτα, βάλε 10 περίπου σταγόνες από κάθε έλαιο σε κάθε ένα από τα 4 βαζάκια και ανακάτεψε  ελαφρώς. Βάλε μέσα σε κάθε βαζάκι τη 1 φέτα λεμονιού, τη 1 φέτα λάιμ και πρόσθεσε και 2 κλωνάρια δεντρολίβανου. Τέλος, βάλε με προσοχή το κερί το οποίο θα επιπλέει στο νερό.

Μετά από 2-3 μέρες άλλαξε το νερό και επανάλαβε τη διαδικασία για να έχεις ένα νέο και καθαρό εντομοαπωθητικό. Φρόντισε να έχεις επιπλέον κεριά σε περίπτωση που χρειαστείς. Θα μπορέσεις να απαλλαγείς από τα έντομα με αυτή τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:
3 τρόποι να ωριμάσεις τις ντομάτες

Φτιάχνουμε μάσκες μαλλιών με βάση το αβοκάντο
Πώς ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες