Το καλοκαίρι το αγαπάμε για πολλούς λόγους -ξεκουραζόμαστε, χαλαρώνουμε και πάμε θάλασσα! Αλλά επειδή ο έντονος ήλιος και η θάλασσα μπορούν να μας αφυδατώσουν, βρήκαμε τον τρόπο ενυδατωθούμε, με τη δική μας after sun κρέμα.

Το καλύτερο; Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου!

Για να φτιάξεις τη δική σου θρεπτική after sun κρέμα, θα χρειαστείς:
-6 κ.σ. βούτυρο καριτέ
-4 κ.γ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
-2 κ.σ. πολτό αλόης ή φυσικό τζελ αλόης
-1 κ.σ. λάδι καρύδας
-1-2 κλωναράκια φρέσκιας λεβάντας

Εκτέλεση: Αρχικά, βάζεις τη λεβάντα μέσα σε ένα μπολάκι μαζί με το λάδι καρύδας. Στη συνέχεια, προσθέτεις όλα τα υλικά μέσα σε γυάλινο μπολ και στη συνέχεια βάζεις το μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, σαν μπεν μαρί. Ανέμειξε καλά τα υλικά μεταξύ τους, καθώς θα λιώνουν. Στη συνέχεια,βάλε το μπολ στο ψυγείο για μία περίπου ώρα, μέχρι να σταθεί το μίγμα. Βγάλε το μπολ από το ψυγείο και χτύπησε το μίγμα με μίξερ χειρός, ώστε να γίνει αφράτο σαν σαντιγί. Μετέφερε το μίγμα ένα όμορφο -κατά προτίμηση γυάλινο δοχείο με καπάκι και βάλε το δοχείο στο ψυγείο για ακόμα μία ώρα.

Σημειώνουμε, πως η κρέμα διατηρείται εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 6 μήνες. Ωστόσο τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, πριν τη χρήση είναι προτιμότερο να την βάζεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Δείτε επίσης:
Φτιάχνουμε scrub και ενυδατική από σοκολάτα!

Φτιάξε μάσκα ομορφιάς από φράουλες!

Φτιάχνουμε μάσκες μαλλιών με βάση το αβοκάντο