Το πώς φτιάχνεται τέλειο τηγανητό αβγό, το έχουμε ξαναγράψει, για να το φτιάξετε όμως σωστά, έχει τα μικρά μυστικά του. Τι θα λέγατε όμως αν δοκιμάζατε να του προσθέσετε μια πιο «παιχνιδιάρικη» πινελιά;

Αν έχετε βαρεθεί τα αβγά «μάτια» ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, απλό αλλά πολύ εντυπωσιακό. Τι θα λέγατε αν δίνατε στο ασπράδι τους διαφορετικό χρώμα χωρίς όμως να προσθέσετε οποιαδήποτε χρωστική;

Θα χρειαστείτε τρία μόνο υλικά: αβγά, λεμόνι και μωβ λάχανο.

Χτυπάτε πρώτα στο multi το μωβ λάχανο και αφαιρείτε το ζωμό του.

Χωρίζετε πρώτα τους κρόκους από το ασπράδι των αβγών και βάζετε σε διαφορετικά πιάτα τα δύο ασπράδια.

Ρίχνετε στο πιάτο με το ένα ασπράδι λίγο χυμό από μωβ λάχανο και χτυπάτε καλά.

Κάνετε το ίδιο και στο δεύτερο πιάτο προσθέτοντας και λίγο λεμόνι.

Το πρώτο ασπράδι θα γίνει μωβ προς τυρκουάζ και το δεύτερο θα γίνει έντονο μωβ.

Στη συνέχεια ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο. Αφού κάψει, ρίχνετε από τη μια πλευρά το ένα ασπράδι και από την άλλη το άλλο. Ρίχνετε από πάνω τους κρόκους.

Αφού ετοιμαστούν τα δίχρωμα αβγά να μπορείτε να τους προσθέσετε και λίγη καπνιστή πάπρικα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό.