Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι κάνει καλό και στο δέρμα, χαρίζοντας του λάμψη.

Συγκεκριμένα, με κουρκουμά μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μάσκες προσώπου, που χάρη στην αντιοξειδωτική δράση του μπαχαρικού, προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Επίσης, μία μάσκα προσώπου με κουρκουμά θα αφήσει το δέρμα λαμπερό και απαλό.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε ½ φλιτζάνι γιαούρτι (που είναι γεμάτο προβιοτικά και βοηθάει στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος στο δέρμα, ενώ αφήνει και το δέρμα πιο απαλό) και λίγο κουρκουμά (¼ κουτ. γλυκού). Τα ανακατεύετε καλά, απλώνετε στο δέρμα και αφήνετε για 10-20 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρείτε με ζεστό νερό.

Για να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο τη βασική μάσκα προσώπου με κουρκουμά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέσα:
* Αλόη, που καταπραΰνει την επιδερμίδα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ αλόη με γιαούρτι σε αναλογία 1:1 και ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά. Απλώνετε στο δέρμα, αφήνετε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλένετε και στεγνώνετε το πρόσωπο της.

* Μέλι, για έξτρα ενυδάτωση. Η προσθήκη λίγου μελιού στη μάσκα προσώπου την κάνει πιο ενυδατική. Απλά προσθέτετε στη βασική συνταγή της κρέμας και 1 κουτ. γλυκού μέλι, απλώνετε στο δέρμα, αφήνετε για 10 λεπτά και τέλος ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

* Μηλόξιδο, για απαλή απολέπιση και έξτρα λάμψη. Το μηλόξιδο περιέχει οξέα που μπορούν να διαλύσουν απαλά τα νεκρά κύτταρα και να αφήσουν το δέρμα απαλό και ανανεωμένο. Απλά προσέξτε εάν έχετε ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς το μηλόξιδο μπορεί να την ερεθίσει. Αρκεί να προσθέσετε μόλις λίγες σταγόνες στη βασική συνταγή της μάσκας κουρκουμά για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Προσοχή! Κάθε φορά που δοκιμάζετε μία μάσκα προσώπου, ακόμη και όταν φτιάχνετε από φυσικά υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα, τη δοκιμάζετε πρώτα σε ένα μικρό σημείο του δέρματος, πριν την απλώσετε σε όλο το πρόσωπο, για να σιγουρευτείτε ότι το δέρμα σας θα τη δεχθεί χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Επίσης, ειδικά στην περίπτωση του κουρκουμά που όπως ξέρουμε «βάφει» εύκολα, για να αποφύγουμε να αποκτήσουμε κίτρινο δέρμα, δεν το παρακάνουμε ποτέ με την ποσότητα που προσθέτουμε στο μίγμα.

Δείτε επίσης:
Το μπαχαρικό με την αντιική δράση

Φτιάξε μάσκα ομορφιάς από φράουλες!

Συμβουλές για τα μάτια σου και όχι μόνο