Οι γιορτές και τα απογευματινά φιλικά καλέσματα στο σπίτι θέλουν ζεστασιά, προστασία, μπαχαρένια αρώματα και πολλή ενέργεια.

Πόσο μάλλον το χειμερινό κρύωμα και οι ιώσεις που μας ταλαιπωρούν. Το αυθεντικό ινδικό τσάι μασάλα τα προσφέρει όλα και είναι πανεύκολο, αρκεί να έχετε τα σωστά, ολόφρεσκα μπαχαρικά στο σπίτι. Στην Ινδία το δυναμωτικό τσάι γίνεται πάντοτε με γάλα και άφθονη ζάχαρη. Θα βρείτε και έτοιμο μείγμα σε φακελάκια σε ενηµερωµένα µπαχαράδικα, µεγάλα σούπερ µάρκετ και ενηµερωµένα καταστήµατα µε προϊόντα βιολογικής γεωργίας ή e-shops.

Για 2 φλιτζάνια θα χρειαστείτε: 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ, 2 λοβούς καρδάμωμο (κακουλέ), 1/2 ξυλάκι κανέλας σπασμένο, 2 γαρίφαλα ολόκληρα, 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο, 3-4 κόκκους μαύρο πιπέρι, 1 κούπα νερό, 2 κ.γ. τσάι μαύρο, 1 κούπα γάλα, 4 κ.γ. ζάχαρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό με τα μπαχαρικά. Μόλις πάρουν μια βράση, ανακατεύετε και προσθέτετε το τσάι. Κλείνετε με το καπάκι και αφήνετε να πάρουν πάλι βράση τα υλικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτετε το γάλα και αφήνετε να βράσουν για άλλα 3′ επιπλέον. Αφήνετε το τσάι για 1′ εκτός φωτιάς, ανακατεύετε καλά, σουρώνετε σε 2 φλιτζάνια, ρίχνετε όση ζάχαρη σας αρέσει και απολαμβάνετε!

Δείτε επίσης: #olivetips: Φτιάχνουμε golden milk, το «μαγικό» ρόφημα με κουρκουμά