Πόσες, μα πόσες φορές έχετε πει στον εαυτό σας «Από Δευτέρα δίαιτα!»; Και πόσες το έχετε καταφέρει; Ελάχιστες! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αντιμετωπίσετε το καυτό ζήτημα «χάσιμο κιλών» διαφορετικά, δηλαδή όχι ως ένα στρεσογόνο και καταπιεστικό γεγονός αλλά ως μια καλή πράξη για την υγεία σας. Πώς; Αλλάζοντας κάποιες διατροφικές συνήθειες, που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε σταδιακά από το περιττό βάρος.

KOPELA-POU-TREXEI

Να οι 5 πιο hot επιστημονικά αποδεδειγμένες συμβουλές που, αν τις εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα, θα αποκτήσετε σταδιακά το σώμα των ονείρων σας!

1. 30 λεπτά καθημερινής άσκησης
Σιχαίνεστε την επίπονη και πολύωρη γυμναστική; Σας έχουμε καλά νέα! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Δανία, έχουν αποδείξει ότι 30 λεπτά γυμναστικής την ημέρα αρκούν για να χάσετε 25% περισσότερο βάρος από ό,τι αν κάνατε γυμναστική επί 1 ώρα!

2. Μικρές και αργές μπουκιές
Η ζωή κυλά έντονα, με γρήγορους ρυθμούς, οπότε όλες οι δουλειές, ακόμα και το μεσημεριανό ή βραδινό, γίνονται στο πόδι. Τρώγοντας γρήγορα μειώνεται το αίσθημα του κορεσμού, που σημαίνει ότι τρώτε παραπάνω φαγητό. Και δυστυχώς όταν ο εγκέφαλος δώσει εντολή ότι το στομάχι σας είναι γεμάτο, έχετε ήδη καταναλώσει πολύ περισσότερη τροφή απ’ όση πραγματικά χρειάζεστε! Και η σόδα ή κάποιο ανθρακούχο δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν να χωνέψετε!

gynaika-poy-trwei4

3. Τρώτε στο τραπέζι
Σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, τηλεοπτικά σποτ που διαφημίζουν φαγητό και κυρίως junk food, αυξάνουν πολύ την όρεξη για φαγητό. Και, φυσικά, τρώγοντας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης σημαίνει ότι ασυναίσθητα θα φάτε περισσότερο απ’ όσο πραγματικά θέλετε!

4. Φυσιολογική θερμοκρασία στο σπίτι
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity Reviews, η μειωμένη έκθεση στο εποχικό κρύο συνδέεται άμεσα με την τάση για παχυσαρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Να σας εξηγήσουμε: Όταν κρυώνουμε, τρέμουμε. Οι μύες μας, στην προσπάθεια παραγωγής θερμότητας συστέλλονται, καίγοντας έτσι περισσότερες θερμίδες κατά την προσπάθεια. Ακόμα και στο μέτριο κρύο οι μύες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Αν, λοιπόν, ολόκληρο το σπίτι σας είναι φούρνος, το σώμα μας δεν έχει ανάγκη να προσαρμοστεί σε αλλαγές θερμοκρασίας οπότε καίει λιγότερο.

KOPELA-POU-PSWNIZEI

5. Διαβάστε τις ετικέτες στα τρόφιμα
Η αναγραφή των συστατικών των τροφίμων στο πίσω μέρος της συσκευασίας σάς βοηθούν να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, και άρα να χάσετε και βάρος. Σύμφωνα με ερεύνα στο περιοδικό Journal of Consumer Affairs, τα άτομα που μπαίνουν στον κόπο να διαβάζουν τις ετικέτες σε συχνή βάση χάνουν πιο εύκολα βάρος, ειδικά γυναίκες ηλικίας 37-50 ετών.

Δείτε επίσης:

Δύο λάθη που κάνουν τη δίαιτα να… πάει περίπατο

Δίαιτες νηστείας: Νέα τάση ή αποτελεσματική πρακτική;