Αυτή η σαλάτα πραγματικά αξίζει να τη φτιάξετε. Τα μανταρίνια δίνουν φρεσκάδα, ενώ η παρμεζάνα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Η σπιτική βινεγκρέτ απογειώνει την γεύση. Αν περισσέψει, κρατήστε την έξτρα βινεγκρέτ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε την σε ό,τι σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε λίγη από αυτή στο ψητό κοτόπουλο.

Υλικά για 4 άτομα
3 φλιτζάνια baby σπανάκι
3 φλιτζάνια ρόκα
1 φλιτζάνι μανταρίνια, στραγγισμένα
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα καρύδια
3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε κομμάτια
Αλάτι

Για το dressing
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Υλικά:
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μαζί το σπανάκι, τη ρόκα, τα μανταρίνια, τα καρύδια και τα κράνμπερι. Σε ένα άλλο μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπάμε μαζί το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τον παπαρουνόσπυρο και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Βάζουμε την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι.

Δείτε επίσης:
Σαλάτα με γλυκιά κολοκύθα και σάλτσα από παντζάρι, φρέσκια μυζήθρα και δυόσμο

Η αγαπημένη μας πατατοσαλάτα σε 4 εκδοχές

Ψητό χαλούμι με κάρι και ντοματοσαλάτα