Τα μπισκότα βρώμης στην κατσαρόλα φτιάχνονται πολύ εύκολα και όσο και αν μπορεί να φαίνεται περίεργο, είναι και εξαιρετικά νόστιμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι η βρώμη που χρησιμοποιείτε δεν περιέχει γλουτένη και θα έχετε την τέλεια πρόταση για σνακ. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές συμβουλές για να έχουμε σίγουρα καλό αποτέλεσμα.

Προσθέστε τη βρώμη με τον σωστό τρόπο
Είναι εύκολο να ρίξετε όλη τη ποσότητα βρώμης σε μια δόση, ωστόσο για καλύτερο αποτέλεσμα, προσθέστε ένα φλιτζάνι βρώμης τη φορά. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο μαλακά, προσθέστε λιγότερη βρώμη, αλλά αν τα θέλετε πιο χορταστικά, προσθέστε περισσότερη βρώμη.

Μην τα βράσετε για πολλή ώρα
Είναι σημαντικό να βράσετε το μείγμα για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά λιώνουν καλά, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ένα λεπτό. Δεν πρέπει να τα παραβράσουμε.

Υλικά για 48 μπισκoτάκια/ 141 θερμίδες ανά μερίδα
5 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
2 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι βούτυρο
3/4 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1/4 κουτ. αλάτι

Εκτέλεση:
Έχοντας μεσαία φωτιά, τοποθετούμε μία κατσαρόλα επίσης μετρίου μεγέθους, όπου θα βάλουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας το φιστικοβούτυρο και το αλάτι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τη βρώμη. Με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα μας λίγο-λίγο και αφήνουμε τα μπισκοτάκια στη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σκληρύνουν για τουλάχιστον για 2 ώρες.

Δείτε επίσης:
Κέικ βρώμης με λεμόνι και μύρτιλλα

Κέικ βρώμης με καρύδα και σοκολάτα

Κέικ Βρώμης με λεμόνι και λευκή σοκολάτα