Με όνομα που παραπέμπει στην ομώνυμη γαλλική επαρχία όπου παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, με ωρίμαση -τουλάχιστον- 4 εβδομάδων η οποία και δεν σταματά μέχρι να καταναλωθεί, το μπρι κάνει υπομονή όλο τον χρόνο για να εμφανιστεί με κάθε επισημότητα, συνήθως στις γιορτινές πιατέλες τυριών, αλλά και να πρωταγωνιστήσει σε διάφορες αλμυρές ή γλυκιές παρασκευές.

Δείτε επίσης:
Γιορτινή τερίνα με τυριά, φρούτα και ξηρούς καρπούς

Με τι κρασί ταιριάζει το τυρί αέρος Βλάστης;

Πώς να αξιοποιήσουμε τη φλούδα των τυριών, που συνήθως πετάμε