Τα μήλα είναι τα φρούτα που πρωταγωνιστούν αυτήν την περίοδο. Πέρα του ότι είναι πολύ υγιεινά, είναι και πολύ γευστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές.
Εμείς βρήκαμε ένα γλυκάκι, μια charlotte μήλου, που γίνεται πολύ εύκολα και είναι ό,τι πρέπει και για επιδόρπιο για τα παιδιά.

Πώς θα ετοιμάσετε τη σαρλότ;

Υλικά για 4 άτομα
125 γρ.
700 γρ μήλα (4-5 μήλα)
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
4-5 φέτες λευκό ψωμί, αφού αφαιρέσετε την κόρα
Προαιρετικά: κανέλα, τριμμένο γαρίφαλο (τα μπαχαρικά αυτά ταιριάζουν πολύ μήλα αλλά δεν αρέσουν σε όλους)
Προαιρετικά για το σερβίρισμα: παγωτό βανίλια, σαντιγί

Διαδικασία
Bουτυρώνουμε ένα ταψί με 15 εκ. διάμετρο και 10 εκ. βάθος. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτά κυβάκια. Τα πλένουμε με κρύο νερό και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με 30 γρ. βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν ενώ ό,τι κομματάκι έχει μείνει, το λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε τον πουρέ μήλου να κρυώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτάμε μια μια τις φέτες του λευκού ψωμιού για να μαλακώσουν και να μπορούμε έτσι να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με το «βουτυρωμένο» ψωμί και στη συνέχεια σκεπάζουμε τη βάση με τον πουρέ μήλου. Σκεπάζουμε το πουρέ με το υπόλοιπο ψωμί, αφού το περάσουμε πάλι από το λιωμένο βούτυρο.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για 8-10 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει.
Αφού το αφαιρέσουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Το σερβίρουμε με παγωτό, σαντιγί ή και σκέτο.

Δείτε επίσης:
Κέικ με μήλα ή τάρτα με μήλα; Τι προτιμούν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;

Τελικά, τόσα χρόνια τρώμε τα μήλα με λάθος τρόπο!

Tελικά, 2 μήλα και όχι 1 κάνουν τον γιατρό πέρα!