Στα κοινωνικά δίκτυα θα βρούμε τα πάντα. Αν και το TikTok αποτελεί συνήθως το μέσο όπου βρίσκουμε συμβουλές μαγειρικής και διάφορα κόλπα για να διευκολύνουμε τη ζωή μας, αυτή τη φορά βρήκαμε ένα υπέροχο μαγειρικό tip στο Instagram.

Η influencer @julya66 μοιράστηκε πρόσφατα τη συνταγή της για ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, η οποία είναι τόσο εύκολη όσο και δελεαστική. Ένα μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια στην κουζίνα, αφού μπορείτε να μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα -και σε ένα σκεύος- συνταγές που θεωρούσατε πιο πολύπλοκες. Ποιο είναι το μυστικό; Δεν χρειάζεται να προ-μαγειρευτούν τα ζυμαρικά. Όλα τα υλικά μαγειρεύονται ταυτόχρονα στον φούρνο. Ουσιαστικά τα βάζουμε όλα μέσα στο ταψί και τα αφήνουμε να ψηθούν. Για να πετύχει αυτό, αρκεί να υπάρχει αρκετό ζουμί, που θα επιτρέψει στα ζυμαρικά να μαγειρευτούν. Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι συνταγή θέλουμε, με υλικά όπως τα λαχανικά, το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι.

Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή της influencer για απλά ζυμαρικά με ντομάτα και τυρί, τύπου gratin στον φούρνο.

Η συνταγή αυτή θέλει περίπου 45’ για να ετοιμαστεί. Τα ζυμαρικά που προτιμώνται είναι οι πέννες αλλά μπορείτε να επιλέξετε ό,τι άλλο σας αρέσει, ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά για 5-6 άτομα
300 γραμμάρια ωμά ζυμαρικά
150ml νερό
400γρ. πολτός ντομάτας
250 ml υγρή κρέμα γάλακτος
250γρ. μοτσαρέλα σε κομμάτια
τριμμένο τυρί Gruyere
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το νερό, τον πολτό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε για 45’.

Δείτε επίσης:
Η πιο απλή συνταγή για vegan χειροποίητα ζυμαρικά

To viral mac ’n’ cheese του Gordon Ramsay

Ταλιατέλες au gratin με τυριά και ντοματάκια κονφί