Οι πατάτες όταν μαγειρεύονται με τη φλούδα είναι πραγματικά ακαταμάχητες. Πώς όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα τις καθαρίσουμε με τον καλύτερο τρόπο;

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, είναι προτιμότερο να καταναλώσουμε βιολογικές. Προτού τις μαγειρέψουμε, θα χρειαστεί να τις πλύνουμε πάρα πολύ καλά. Τις τρίβουμε σχολαστικά με ένα βουρτσάκι, ώστε να απομακρύνουμε χώματα και ακαθαρσίες, και μετά τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Για να βεβαιωθούμε ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά, δεν αρκούμαστε να τις βάλουμε κάτω από τη βρύση, αλλά τις τρίβουμε και με ένα καινούριο, πεντακάθαρο σφουγγαράκι.

Δείτε επίσης:

Μπορούμε να φάμε τις πατάτες που έχουν βλαστήσει;

Γιατί δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράσαμε πατάτες

Πώς διατηρούνται οι πατάτες για μήνες;