Έχοντας μπει για τα καλά στο χειμωνιάτικο κλίμα με τα τσουχτερά κρύα, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα και πολύ νόστιμη λύση. Ο λόγος, για ένα από τα πιο νόστιμα all time classic φαγητά, που πάντα το έχουμε ανάγκη τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ένας μαγευτικός αχνιστός ζωμός από κρέας και λαχανικά μάς δίνει την εντύπωση μιας θεραπευτικής σούπας. Ή μήπως είναι;

Φυσικά και είναι θεραπευτική, καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Η ερώτηση είναι η εξής: Τι κομμάτι κρέατος είναι το ιδανικό για βραστό; Η ουρά του μόσχου είναι η ιδανική λύση για ένα πολύ νόστιμο και μελωμένο βραστό. Βρίσκεται στο τέλος της σπονδυλικής στήλης του ζώου και μιλάμε για ένα κομμάτι το οποίο είναι μοναδικό πάνω του. Πολύ μαλακό κρέας, αφού βράσει, έχοντας στο κέντρο το κόκαλο της ουράς, το οποίο θα μας δώσει επιπλέον γεύση στο ζωμό μας.

Αφού, λοιπόν, πάρουμε την τεμαχισμένη ουρά από τον κρεοπώλη μας, κόβουμε διάφορα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως καρότα, πατάτα, σέλινο, σελινόριζα, κρεμμύδι ξερό, αλλά και φρέσκο, για μια πιο ενδιαφέρουσα νότα. Προαιρετικά, μπορούμε να δώσουμε μια σπιρτάδα ζεστασιάς και φρεσκάδας, βάζοντας κομμάτια από φρέσκο τζίντζερ το οποίο ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας. Βάζουμε μπόλικο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 3 ώρες. Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει.

Σερβίρεται καυτό, με μερικές σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε περισσότερα για τον Νίκο Μαρόλη ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Πώς να ψήσεις bistecca alla fiorentina στην εντέλεια

Ο απόλυτος οδηγός για το μαγείρεμα του σολομού

Φιλέτο με σος πράσινου πιπεριού, από τα κλασικά της γαλλικής κουζίνας!