Κι όμως, αυτό που βλέπετε είναι ζεστό ρόφημα σοκολάτας, χάρη στο πράσινο τσάι μάτσα, που εκτός από το χρώμα δίνει και την απόλυτη γευστική ισορροπία στη λευκή σοκολάτα. Αν προσθέσουμε και καψαλισμένα μαρσμέλοους θα έχουμε ένα παιχνιδιάρικο και ινσταγκραμικό- ρόφημα.

Κι εμείς, όταν χουχουλιάζουμε στο σπίτι με ένα καλό βιβλίο ή μια ταινία, αυτό που μας λείπει είναι ένα ρόφημα ζεστό και γευστικό, μιας και το τραβά και η εποχή. Αν είστε φαν της γεύσης του μάτσα-γιατί είναι ένα αρκετά ιδιαίτερο συστατικό-τότε, αυτή του την εκδοχή θα την αγαπήσετε.

Πώς θα ετοιμάσουμε λοιπόν αυτή την κρεμώδη και πλούσια, πράσινη σοκολάτα, μόνοι μας στο σπίτι;

Συμβουλές
Επειδή το γάλα καίγεται εύκολα δεν το αφήνουμε να βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να σιγοβράζει.

Τη σκόνη μάτσα πρέπει να την κοσκινίσουμε πριν την προσθέσουμε στο ρόφημα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα χωρίς σβόλους και κομματάκια.

Όσο περισσότερη λευκή σοκολάτα προσθέσουμε, τόσο πιο παχύρευστη θα βγει η σοκολάτα. Η ποσότητα της συνταγής είναι ενδεικτική.

Η συνταγή
Υλικά (Για 2 φλιτζάνια)
2 φλιτζ. γάλα της αρεσκείας μας (μπορεί να είναι και βίγκαν)
1/2 φλιτζ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας σκόνη μάτσα
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Καψαλισμένα μαρσμέλοου για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το γάλα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας.

Τέλος, προσθέτουμε το μάτσα, το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε άλλη μία φορά, μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά μας.

Σερβίρουμε σε δύο φλιτζάνια και γαρνίρουμε προαιρετικά με μαρσμέλoου.

Διατροφική αξία ανά φλιτζάνι

Θερμίδες: 380
Πρωτεΐνη:13 γρ.
Ποτάσιο:0.4 γρ.
Ασβέστιο: 0.3 γρ.

Δείτε επίσης:

Γιατί τέτοιος χαμός με το matcha tea;

Το τσάι μάτσα καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα

Ποιο matcha tea; Ο πάνδανος είναι το νέο food trend